logo F1online.sk

Pérez si to zlizol aj po pretekoch: Chýb už bolo dosť na celú sezónu

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 5. 2023

Kráľ mestských okruhov svoj status rozhodne nepotvrdil. Sergio Pérez zažil v Monaku víkend hodný zabudnutia a jeho titulové ambície utrpeli poriadny šrám. Ani jeho šéfovia sa pri pohľade na monacký víkend v podaní mexického pretekára nevyhli poriadne lakonickým hodnoteniam.

Helmut Marko sa do svojho zverenca pustil už po kvalifikácii, keď ironicky poznamenal, že „možno až príliš myslel na šampionát…“

Dôvody na úsmev nemali v Checovej garáži ani po pretekoch, ktoré skončili podobnou katastrofou ako kvalifikácia. Aj keď po štarte z posledného miesta toho v Monaku veľa nevyčarujete, rozhodne sme očakávali niečo lepšie ako šestnáste miesto so stratou dvoch kôl. Pérezovi šéfovia tak mohli po pretekoch pokračovať tam, kde po kvalifikácii skončili.

„Všetko sa pokazilo už v sobotu,“ prehlásil pre ServusTV poradca Red Bullu Helmut Marko, ktorý Pérezovu sobotnú chybu označil ako „nezodpovednú a nezmyselnú“.

Pre Sky Deutschland zas Rakúšan prehlásil: „Dúfam, že chýb už bolo dosť na celú sezónu. Vo všeobecnosti bola jeho rýchlosť v čistom vzduchu dobrá. Nehodou v kvalifikácii si však zruinoval celý víkend,“ povedal Marko.

Jeho kolega Christian Horner býva vo svojich výrokoch zdržanlivejší a diplomatickejší. On bol vo svojich vyjadreniach menej kritický, čo sa vzhľadom na komfortný náskok Verstappena v jazdeckom, a Red Bullu v konštruktérskom, šampionáte dá očakávať.

„Pre Checa to bol víkend hodný zabudnutia. Je len dobre, že sa o týždeň v Barcelone môže odraziť a pred nami je ešte mnoho pretekov. Je to skutočne dlhá cesta, pôjdeme na to preteky po pretekoch a z každého podujatia sa pokúsime vyťažiť maximum,“ povedal Horner.

„Tento víkend z jeho pohľadu nič nefungovalo. Povedal by som, že čím skôr príde Barcelona, tým lepšie pre Checa,“ dodal.

Max Verstappen naproti tomu zožal od svojich šéfov samú chválu a treba povedať, že úplne zaslúžene. Holanďan zvládol všetko na jednotku a napriek niekoľkým nervóznym vysielačkám nakoniec doviezol svoj Red Bull pod šachovnicovú vlajku na prvom mieste.

„Začalo to neuveriteľným kolom v kvalifikácii a skončilo v pretekoch. Max mal vždy všetko pod kontrolou – na suchu aj na vode – a s ľahkosťou udával tempo. Neuveriteľný výkon,“ povedal Helmut Marko.

Súvisiace články