logo F1online.skF1online.sk

„Významný krok vpred“ sľubuje pred Imolou aj AlphaTauri

Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2023

Bitka v strede poľa postupne naberá na obrátkach. Po renesancii Aston Martinu zostávajú tímom zo „zvyšku sveta“ k dispozícii len tri body za deviate a desiate miesto, keďže poradie v prvej osmičke je za normálnych okolností dané. Pre ostatných šesť tímov je tak dôležité zvládnuť každý detail, inak môžu na umiestnenie v najlepšej desiatke zabudnúť.

Rýchlosť monopostu a jeho vývoj, prevádzková stránka a výkony pilotov, to sú najdôležitejšie činitele pre tímy stredu poľa v tejto sezóne. Ak nevyjdú všetky tri na jednotku, môžete zabudnúť na umiestnenie v najlepšej desiatke.

Platilo to aj pre AlphaTauri, ktoré sa v doterajšom priebehu sezóny mohlo oprieť o spoľahlivého Júkiho Cunodu. Tím sa však chce odlepiť z predposledného miesta Pohára konštruktérov a na to potrebuje zlepšiť celkovú výkonnosť. Taliansky celok postupne prináša úpravy a vylepšenia a v tomto smere bude nesmierne dôležité aj podujatie v Imole.

Tam, podobne ako mnohé ostatné tímy, prinesie partička z Faenzy balík vylepšení, od ktorého si sľubuje naozaj veľa.

„Do Imoly privezieme úplne novú podlahu,“ sľubuje šéf pre výkonnosť monopostov AlphaTauri Guillaume Dezoteux. „Tešíme sa, až ich nasadíme na auto. Bude to pre nás významný krok vpred, naozaj veľký krok, takže dúfajme, že naplní naše očakávania.“

„Pri nasadzovaní upgradov vždy čelíte otáznikom okolo korelácie dát, ale všetky vylepšenia, ktoré sme nasadili v doterajšom priebehu sezóny, fungovali podľa očakávaní.“

„Do Miami sme priviezli nové predné krídlo a fungovalo dobre, všetko prebehlo v súlade s prognózami. Tešíme sa preto na Imolu,“ dodal Dezoteux.

Imola bude prvé európske podujatie v tejto sezóne, takže niet divu, že si tímy naplánovali veľké balíky vylepšení práve na túto veľkú cenu. Nové diely budeme očakávať vlastne v každej garáži a mnohé stajne už proklamovali, že do Talianska majú nachystané významné zmeny.

„V strede poľa je to veľmi vyrovnané. Viac ako desať áut delí len jedno percento času na kolo, takže máme príležitosť. Ak sa nám podarí urobiť dostatočne veľký krok vpred, môže nás to posunúť o niekoľko priečok nahor. Podľa mňa nás v strede poľa čaká po zvyšok sezóny veľmi zaujímavá bitka,“ povedal Dezoteux.

Súvisiace články

Diskusia