logo F1online.sk

Vasseur ešte len začína, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© LAT Images/Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 5. 2023

Je Frédéric Vasseur spásou Ferrari, ktorá tím z Maranella vráti do správnych koľají? Boss Scuderie zasadol v januári na kapitánsky mostík a zatiaľ sa nemá veľmi čím pochváliť. S jeho príchodom sa spájali aj nádeje na udržanie Charlesa Leclerca, ktorý v posledných mesiacoch akoby strácal motiváciu. Monacký pretekár však zatiaľ nikdy nezabudol vysloviť svojmu novému šéfovi podporu.

Ferrari zažíva veľmi nevydarený štart do sezóny, čo opäť oživilo špekulácie o Leclercovom odchode. Je to pomerne veľký zvrat, keďže Vasseur musel v januári vysvetľovať, že sa nechystá Monačana uprednostňovať pred Carlosom Sainzom.

Fred a Charles sa z predchádzajúcich pôsobísk poznajú veľmi dobre a ich spojenie má predstavovať novú nádej pre Ferrari, ale kým vlani mal tím v tomto období na konte 146 bodov, dnes má len 78. Ako to už v Maranelle býva zvykom, negatívne výsledky spustili negatívnu lavínu, s ktorou sa musia muži v červenom vysporiadať po komunikačnej stránke.

„Nuž, myslím si, že Fred ešte len začína celý proces,“ odkázal médiám Leclerc. „Doteraz sa v podstate snažil čo najrýchlejšie analyzovať situáciu, aby vykonal čo najlepšie zmeny smerom do budúcna.“

„Myslím si, že veľká časť práce bude vykonaná od teraz smerom do budúcna, takže uvidíme. Samozrejme, že sa s Fredom veľa rozprávam a poznám jeho strednodobé a dlhodobé plány pre tím. Stojím za ním a plne mu dôverujem,“ prehlásil monacký pretekár.

„Som si istý, že sú to správne rozhodnutia a posunú nás správnym smerom, takže sa teším. Musíme si počkať a uvidíme,“ dodal Leclerc.

Medzitým však ide Ferrari od jedného sklamania k druhému. Po drobnom nádychu v Baku prišiel prudký prepad v Miami. Podľa slov šéfa stajne však problémom opäť nebola rýchlosť auta, ale prevádzková neschopnosť Ferrari, ktorá nedokázala z monopostu vyťažiť maximálny potenciál.

„Prinesieme ďalšie vylepšenia, ale popravde, v Miami nebol problémom potenciál auta. Myslím si, že keď poskladáme všetko dokopy, tak sme tam,“ prehlásil Vasseur. „Musíme viac preskúmať aktuálne dostupné nástroje, nie privážať vylepšenia. Samozrejme, že prinesieme upgrady, ale v tom nespočíva náš problém.“

Súvisiace články