logo F1online.sk

Wolff s Leclercom nerokuje: Bavili sme sa azda len na letisku

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2023

Neuspokojivé výkony Scuderie z posledných týždňov rozbehli ďalšie kolo špekulácií o budúcnosti Charlesa Leclerca. Talianski insideri tvrdia, že Monačan už začal rokovať s Mercedesom, ba dokonca vraj o tom všetci vedia. Toto Wolff však správy o kontakte s hviezdou Ferrari dementuje, pripúšťa len pár stretnutí na letisku.

Toto Wolff zároveň odmietol špekulácie, že Charles Leclerc by mohol v monoposte strieborných šípov nahradiť Lewisa Hamiltona, ak sa sedemnásobný majster sveta rozhodne nepredĺžiť kontrakt. Ten sa skončí po aktuálnej sezóne 2023.

Všetko je vraj presne tak, ako vo štvrtok na tlačovke uviedol Leclerc. Nik s nikým nerokuje. “S Charlesom som nemal ani jeden rozhovor,” povedal pre Sky Sports Toto Wolff. “Bavili sme sa azda len na letisku, keď sme uvažovali, či skočíme na kávu. Inak nič.”

Šéf Mercedesu “netuší”, odkiaľ sa špekulácie vzali. V každom prípade v zákulisí sa “o ničom nerokuje”, ubezpečuje Wolff, no expert Sky Ralf Schumacher je presvedčený o tom, že Wolff Leclerca pozorne sleduje.

“Každý šéf tímu vždy sleduje top jazdcov pre prípad, že sa niečo zomelie,” zdôraznil Ralf Schumacher. Pri jeho slovách si môžeme spomenúť napríklad na náhly odchod Nica Rosberga. V každom prípade Mercedes vraj má súcu náhradu: “Majú aj tretieho testovacieho jazdca, takže ďalšieho nepotrebujú.”

Tým tretím jazdcom je, samozrejme, Mick Schumacher. Toto Wolff so žmurknutím nadviazal na slová Ralfa Schumachera. “Presne, a je to Nemec! A nie je vôbec zlý!” usmieval sa, no hneď zvážnel. “Podstatné je, že Lewis u nás jazdí už desať rokov, a to sa nezmení. Začneme to riešiť až o pár rokov.” Hamilton chce najskôr získať ôsmy titul, až potom je ochotný pobrať sa na zaslúžený formulový dôchodok.

Charles Leclerc vo štvrtok vyhlásil, že s Wolffom “zatiaľ” o ničom nehovoril. Práve slovíčko “zatiaľ” popúšťa uzdu fantázii každého fanúšika a novinára, hoci s najväčšou pravdepodobnosťou šlo len o nevinné slovné pošmyknutie sa.

Šéf Ferrari Frédéric Vasseur reagoval na špekulácie trochu otrávene. “Na tejto tlačovke nie som sám,” upozornil, keď mu moderátor Tom Clarkson položil už ôsmu otázku v rade, tentoraz o Leclercovi a Ferrari. “Nie som si istý tým, čo ste povedali o Mercedese. Toto Charles vo štvrtok nepovedal. Charles vo štvrtok potvrdil, že je rozhodnutý pre tento projekt, a že sa chce stať majstrom sveta vo Ferrari.”

Francúz sa Leclercovho odchodu neobáva. “Nemali by sme sa pozerať len na posledné dve veľké ceny. My chceme s našimi jazdcami niečo vybudovať. Vždy som tvrdil, že piloti sú v takomto projekte veľmi dôležití, a že tím treba stavať okolo nich. Presne to robíme.”