logo F1online.sk

Rysuje sa prestupová bomba? Mekies má vraj namierené do AlphaTauri

Laurent Mekies
© Scuderia Ferrari Press Office
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 4. 2023

Laurent Mekies, jeden z popredných mužov Ferrari, by mohol zmeniť pôsobisko. Informuje o tom portál RacingNews365.com odvolávajúci sa na talianske médiá. Francúzovým novým zamestnávateľom by sa mala stať AlphaTauri.

Správy uverejnené v talianskych médiách síce treba brať vždy s nadhľadom, no prestup pretekového riaditeľa Ferrari do Faenzy by dával zmysel. Pýtate sa prečo?

Vo Ferrari, ktoré je jedným z top tímov štartového poľa, síce zastáva vysokú funkciu, no nie takú, akú by mohol časom v AlphaTauri.

Už nejaký ten piatok sa vie, že Franz Tost by mal v dohľadnej dobe Formulu 1 opustiť, a teda vzdať sa pozície šéfa tímu. Tú by mohol prebrať práve Mekies, ktorý by bol dovtedy Rakúšanovým zástupcom.

Mekies už pritom v minulosti vo Faenze pôsobil. V roku 2002 sa stal posilou Minardi a súčasťou talianskeho tímu bol aj vtedy, keď sa pretransformoval na Toro Rosso. V sesterskom tíme Red Bullu to dotiahol až na hlavného inžiniera, no následne sa nechal zlanáriť teplým miestečkom v štruktúrach Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA), odkiaľ potom poputoval do Ferrari.

Teraz by sa mohol vrátiť do svojho prvého pôsobiska. AlphaTauri v rámci reštrukturalizácie nedávno oznámila podpísanie zmluvy s Larsom Stegelmannom, ktorý sa stal v marci obchodným riaditeľom tímu.

Po tom, čo sa Red Bull rozhodol ponechať si AlphaTauri sa zdá, že to s prerábkou svojho „B-tímu“ myslí vážne. RacingNews365.com popritom informuje, že Rakúšania minimálne jednu ponuku na kúpu obdržali, a to vo výške 800 miliónov eur.

Súvisiace články