logo F1online.sk

Sargeant sa ospravedlnil de Vriesovi: Brzdil som rovnako

Logan Sargeant
© Twitter/Williams Racing
Milan Kubala
Milan Kubala3. 4. 2023

Ani jeden z jazdcov Williamsu nemal bezproblémovú nedeľu. Alex Albon odstúpil už v úvode po náraze do bariéry, nuž a Logana Sargeanta postretol podobný osud. Rozdiel bol len v tom, že nevrazil do bariéry, ale do Nycka de Vriesa.

Po poslednom pevnom štarte v Austrálii sa úsek okolo prvej a druhej zákruty premenil na bojisko. Kolidovalo tu niekoľko monopostov vrátane Williamsu s AlphaTauri. Karambol spôsobil Logan Sargeant, ktorý nedobrzdil do prvej zákruty a doslova zmietol z trate holandského pretekára.

Dvojica sa nakoniec vo výsledkoch objavila na pätnástom a šestnástom mieste. “Posledný reštart bol dosť zvláštny. Mal som pocit, že som brzdil rovnako ako na predchádzajúcich dvoch reštartoch,” nevedel si vysvetliť nehodu Logan Sargeant. “Zdá sa, že brzdy a ani pneumatiky neboli dostatočne zohriate.” Američan mal obutú novú mäkkú zmes, no ani to mu nepomohlo.

“Zatlačil som pedál a prišlo to okamžite. Obe predné kolesá sa zablokovali. V tom momente som s tým už nemohol nič robiť,” opísal incident zo svojho pohľadu.

Komisári nakoniec akoby na túto nehodu zabudli, čo prekvapilo Karuna Čandhoka, najmä v súvislosti s penalizáciou pre Carlosa Sainza. “Ospravedlňujem sa Nyckovi. Nechcel som takto uzavrieť nedeľu, už beztak bola dosť ťažká. Ukončiť ju takto bolo frustrujúce,” povzdychol si Sargeant.

Logan Sargenat odštartoval veľkú cenu na tvrdej zmesi, aby to skúsil s rovnakou taktikou ako Sergio Pérez: Hneď po úvodnom výjazde safety caru prezul dvakrát; najskôr na mediumky, potom späť na hardy. To sa ukázalo ako správne rozhodnutie. Po prvej červenej vlajke totiž stavil na stredne tvrdú zmes, no auto nefungovalo tak dobre ako na gumách s bielym označením.

“Keď sme boli na správnej zmesi, a teda na tvrdých gumách, tak sme mali celkom dobrú rýchlosť,” poznamenal Sargeant. “Mal som pocit, že sme na tom dobre. Prvý reštart sme však skúsili na mediumkách. To neboli dobré pneumatiky, drobili sa a veľmi rýchlo strácali výkon. Žiaľ, to bol koniec našich pretekov. Na správnych gumách to bolo fajn.”

Súvisiace články