logo F1online.skF1online.sk

Sargeant nemá vyhrané. Vowles nevylučuje výmenu pred koncom sezóny

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2024

Vo Williamse sa už tešia na príchod Carlosa Sainza, no pred tým ich čaká ešte desať veľkých cien so súčasnou jazdeckou dvojicou. Presnejšie povedané, najviac desať veľkých cien. Šéf tímu James Vowles avizuje, že aby sa Logan Sargeant dožil konca sezóny, musí si svoje miesto zaslúžiť.

V tejto chvíli je už takmer isté, že Logan Sargeant v nasledujúcej sezóne bude na štartovom rošte chýbať. Nasledujúce týždne môže stráviť hľadaním si miesta v iných sériách, no zároveň musí naplno zaberať aj vo Formule 1, ak nechce ísť na zimnú prestávku skôr.

“Platí, čo som povedal predtým: Zaslúž si svoje miesto,” uviedol James Vowles počas belgického víkendu, teda ešte pred oznámením podpisu zmluvy s Carlosom Sainzom. “V Silverstone a v Budapešti si ho zaslúžil. [V Spa] potrebujem od neho viac, ale neprijmem rozhodnutie z jedných pretekov na druhé.”

Výkony amerického pretekára sa budú vyhodnocovať priebežne. “Nechcem tu sedieť a tvrdiť, že Logan má svoje miesto absolútne isté. Treba si naň zarobiť rovnako, ako si ja musím zarobiť svojou prácou a Alex tou svojou.”

Vowles na začiatku poslednej pretekovej trojičky priznal, že ani stajňa to Sargeantovi príliš neuľahčovala. Viackrát sa objavili problémy s monopostom alebo jazdil so staršou špecifikáciou auta v porovnaní s Alexom Albonom. V Austrálii musel dokonca uvoľniť svoj kokpit tímovému kolegovi.

V posledných týždňoch sa tieto problémy podarilo odstrániť, takže v prospech Sargeanta už nehrajú žiadne poľahčujúce okolnosti. “Mojou prácou je spraviť preňho absolútne maximum, čo viem. V konečnom dôsledku zbierame body a potrebujeme, aby ich zbierali obaja naši jazdci. V Silverstone a v Budapešti bol na tom tak, ako od neho potrebujem, z hľadiska rozvoja. To od neho chcem.”

“Najlepšie to viem vyjadriť tak, že on vie, kam sa musí dostať. Pre absolútnu transparentnosť: Musí sa vyrovnať Alexovi, celý čas tlačiť na Alexa. Zatiaľ sme sa tam nedostali,” zhodnotil Vowles.

Súvisiace články

Diskusia