logo F1online.skF1online.sk

Sargeant sa rozlúčil s Williamsom, následne však správu zmazal

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Logan Sargeant už nie je pilotom Formuly 1. Tím Williams ho po ďalšom nevydarenom víkende vyhodil a oznámil, že od Veľkej ceny Talianska ho nahradí junior stajne Franco Colapinto. V správe chýbali slová amerického pretekára, ktorý sa následne rozlúčil prostredníctvom vlastných kanálov, ale neskôr správu zmazal.

Meno Sargeantovho nástupcu bolo pre verejnosť väčším prekvapením ako jeho prepustenie. Floridský rodák za rok a pol svojho účinkovania vo Formule 1 nepresvedčil, získal jediný bod vďaka diskvalifikácii dvoch pilotov a ani v tomto roku nepredviedol hmatateľné pokroky. Keď v treťom tréningu na Veľkú cenu Holandska havaroval a zničil úplne nový balík vylepšení Williamsu, zatĺkol tým posledný klinec do svojej rakvy.

James Vowles ešte počas holandského víkendu naznačil, že zváži svoje možnosti. Nasledovalo niekoľko dní špekulácií, až v utorok nakoniec oficiálne oznámil, že Sargeant končí a nahradí ho junior z akadémie stajne Franco Colapinto.

V správe však chýbali akékoľvek slová amerického pretekára. Ten reagoval prostredníctvom vlastných kanálov, ale neskôr svoju správu zmazal. Znie to zvláštne, keďže si nemyslíme, že povedal niečo zlé. Naopak, slušne poďakoval Williamsu za príležitosť a svojím kolegom za tvrdú prácu.

„Ahojte všetci, po dnešných novinkách chcem povedať, že som veľmi vďačný tímu Williams Racing za moju prvú príležitosť vo Formule 1,“ začal americký pretekár svoju rozlúčku. „Som veľmi vďačný za podporu, ktorej sa mi dostalo od prvej chvíle, keď som sa v roku 2021 pripojil k akadémii tímu.“

„Moja prvá jazda v monoposte F1 na okruhu v Abú Zabí bola zážitkom na celý život. Stať sa prvým Američanom na bodoch po tridsiatich rokoch, vlani v Austine, bol pre mňa takisto mimoriadny okamih,“ pokračoval Sargeant.

„Som hrdý, že som v posledných dvoch rokoch reprezentoval taký historický tím ako Williams. Teraz si nechám nejaký čas na rozmyslenie a vyhodnotím moje možnosti, potom v správnom čase oznámim ďalšie plány do budúcna,“ dodal floridský rodák.

Nateraz nie je známe, čo by mohol mladý americký pretekár robiť ďalej. Je jasné, že miesto vo Formule 1 si nenájde. Prakticky jedinou spoľahlivejšou správou o jeho ďalších plánoch bola špekulácia o návrate do tímu Prema, ktorá v roku 2025 vstúpi do americkej série IndyCar a Sargeant sa mal stať jej pilotom.

Samozrejme, pozícia rezervného či testovacieho pilota v inom tíme je tiež možná. O Loganove služby by mohol byť nepochybne záujem aj vo Formule E či WEC.

Súvisiace články

Diskusia