logo F1online.skF1online.sk

Vettel: Mick Schumacher je pre Williams najlepším riešením

Sebastian Vettel a Mick Schumacher
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2024

Šéf Williamsu James Vowles rieši dilemu: Ponechať v kokpite Logana Sargeanta alebo skúsiť šťastie s iným pilotom? Pár možností sa mu ponúka, no podľa Sebastiana Vettela by spravil najlepšie, keby na zostávajúcich deväť veľkých cien dal šancu Mickovi Schumacherovi.

Správ o tom, že Williams sonduje u konkurencie a hľadá alternatívy, je už ako maku. Najväčšie šance sa dávajú Liamovi Lawsonovi a Mickovi Schumacherovi, keďže obaja majú takpovediac voľný program a skúsenosti s Formulou 1. V neprospech Liama Lawsona však hovorí fakt, že Christian Horner ho chce mať v prípade potreby “okamžite doma”, čo vraj Jamesovi Vowlesovi nevonia. Ak by ho Red Bull náhodou potreboval a stiahol ho, Vowles by opäť musel riešiť ten istý problém a hľadať ďalšiu náhradu.

Sebastian Vettel v rozhovore pre Bild poradil Jamesovi Vowlesovi jednu voľbu: “Keby to rozhodnutie bolo na mne, uprednostnil by som Micka. Samozrejme, som trochu zaujatý, pretože je to môj priateľ, ale v mojich očiach on predstavuje najlepšie riešenie.”

“Mick má dva roky jazdeckých skúseností vo Formule 1 a vďaka svojej aktuálnej pozícii [rezervného jazdca Mercedesu] má aj široký technický prehľad. Pozná motor Mercedesu a odkedy odišiel z Haasu, tak osobnostne výrazne dozrel,” objasnil dôvody, prečo by angažoval práve syna sedemnásobného majstra sveta.

Mick Schumacher si počas svojho pôsobenia v Haase nespravil veľa fanúšikov svojimi častými nehodami, no nepomohol mu ani tím. Günther Steiner si v jeho osobe našiel vnútorného nepriateľa, čo na verejnosť zafungovalo presne ako v politike. Nie je dôležité, čo sa stane a aké sú výsledky, ale čo sa povie.

Podľa Sebastiana Vettela majú ľudia trochu skreslený pohľad na víťaza šampionátov F4, F3 a F2. “Mick je dobrý pretekár. Vyhral Formulu 2 a Formulu 3, čo nie je žiadna maličkosť. Teraz ešte viac dozrel a som si istý, že by vo Williamse mohol ohromiť. Najmä preto, že na rozdiel od iných kandidátov pozná obsadenie vo Formule 1 aj okruhy. To je veľká výhoda.”

“Dúfam, že dostane šancu ukázať svetu, čoho je schopný. Kvôli tým dvom rokom v Haase bol Mick nespravodlivo nálepkovaný. Samozrejme, spravil chyby, ale to auto nebolo konkurencieschopné. Veľa ľudí má o ňom utvorený zlý obraz,” podotkol nemecký šampión.

Súvisiace články

Diskusia