logo F1online.skF1online.sk

Druhý tréning poznačil dážď, najrýchlejší Alonso

Fernando Alonso
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2023

Druhý voľný tréning na Veľkú cenu Austrálie poznačilo počasie. Po asi pätnástich minútach sa z oblohy spustil dážď a obmedzil programy jednotlivých tímov. Napriek tomu sa mnohí jazdci objavili na trati aj v daždi. Najrýchlejšie časy však, pochopiteľne, boli zapísané v úvodnej časti tréningu na suchej trati. Ten najrýchlejší patril Fernandovi Alonsovi.

Úvodný hromadný výjazd na trať, niekoľko rýchlych pokusov, potom dážď a iba obmedzený čas na trati. Taký bol druhý austrálsky tréning.

Najrýchlejší čas patrí Fernandovi Alonsovi, ktorý aspoň takto symbolicky narušil hegemóniu Red Bullov. Tie sa tentokrát umiestnili na treťom (Verstappen) a siedmom (Pérez) mieste. Červenú zástavu Ferrari pozdvihol druhý Charles Leclerc. Štvrté miesto patrí Georgeovi Russellovi a piate Carlosovi Sainzovi.

Inak nie je z druhého tréningu čo „vypichnúť“. Nejaká akcia sa na trati objavila aj v daždi. Jazdci sa toho nebáli a potešili prítomných fanúšikov, ktorých má byť už v piatok na tribúnach v Albert Parku okolo 150-tisíc. Napriek náročným podmienkam nedošlo k žiadnej výraznejšej chybe alebo poškodeniu niektorého z monopostov.

Druhého tréningu sa v dôsledku elektrického problému, pre ktorý nedokončil ten prvý, nezúčastnil pilot Williamsu Logan Sargeant.

Program VC Austrálie bude pokračovať v sobotu tretím tréningom (o 3:30 hod.) a kvalifikáciou (o 7:00 hod.).

FOM

Súvisiace články

Diskusia