logo F1online.skF1online.sk

Horner je spokojný: Max urobil s Hamiltonom krátky proces

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková6. 4. 2023

Úradujúci šampión Max Verstappen sa po úvodných troch zákrutách pretekov v Melbourne prepadol z pole position až na tretie miesto, keď ho predbehli oba Mercedesy. Šéf Red Bullu Christian Horner však po podujatí prejavil spokojnosť s reakciou svojho jazdca, ktorý ukázal veľkú trpezlivosť a dokázal sa vrátiť späť na vrchol.

Štart do Veľkej ceny Austrálie si Max Verstappen určite za klobúk nedá. Hneď v prvej šikane ho totiž predbehol George Russell a v tretej zákrute dokonca podľahol aj svojmu veľkému rivalovi Lewisovi Hamiltonovi. Nestratil však hlavu a počkal si na vhodnú príležitosť, ktorá napokon prišla.

Horner oceňuje, že dvojnásobný majster sveta po úvodnom nezdare nespanikáril a nechal jazdcom stajne z Brackley dostatok miesta. „Obaja piloti Mercedesu vyštartovali veľmi rýchlo, v prvom kole boli veľmi agresívni. Súboj medzi Maxom a Lewisom bol tvrdý, ale preteky sa ešte len rozbiehali. Max ukázal veľkú trpezlivosť a do ničoho sa nezaplietol.“

„Vyzeralo to tak, akoby George nebol spokojný s tým, že na neho Lewis tlačí, pričom Lewis zasa silno tlačil na Maxa. Potom šiel George do boxov, objavila sa červená vlajka a následne to bolo už len o priamom súboji medzi Maxom a Lewisom, s ktorým Max urobil krátky proces. Od tohto momentu si už len kontroloval svoje prvé miesto,“ povedal 49-ročný Brit.

Na druhej strane, pilot Red Bullu Sergio Pérez prežíval odlišné preteky. Mexičan bol kvôli havárii zo sobotnej kvalifikácie nútený prebíjať sa z chvosta štartového roštu až na bodované pozície. Po chaose, ktorý nastal v záverečných kolách, nakoniec obsadil aspoň piate miesto.

Kým Verstappen už niekoľkokrát predviedol, že aj zo zadných priečok sa dá dostať na pódium, Pérezovi sa podobný úspech nepodaril. Horner mu to ale nevyčíta. „Na tejto trati je veľmi ťažké predbiehať. Max sa dostal do vedenia a Checo samozrejme urobil veľký skok z posledného miesta na štartovom rošte. Je notoricky známe, že na tomto okruhu, dokonca aj so zónami DRS, je ťažké predbiehať.“

Súvisiace články

Diskusia