logo F1online.skF1online.sk

Dominancia Red Bullu pokračovala aj v prvom austrálskom tréningu

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2023

Prvý tréning na Veľkú cenu Austrálie priniesol poriadne intenzívne dianie. Množstvo naplánovaných testovacích položiek znamenalo hustú premávku a taktiež niekoľko výletov mimo trať. Pohľad na výsledkovú listinu však žiadne zásadné prekvapenia nepriniesol, najrýchlejší je opäť Max Verstappen.

Už od samého začiatku prvého austrálskeho tréningu bolo na trati poriadne husto. Rýchlo sa však ukázalo, že všetko nie je v úplnom poriadku. Vyskytol sa totiž problém s GPS, pre ktorý nemohli inžinieri svojich jazdcov upozorniť na premávku a blížiace sa monoposty v rýchlych kolách. Boli sme svedkami niekoľkých drobných incidentov a riaditeľstvo pretekov sa asi dvadsať minút pred koncom rozhodlo vyvesiť červené vlajky.

Po reštarte všetkých zariadení sa piloti a tímy vrátili na trať, ale prvému tréningu skrátka nebolo súdené skončiť riadne. Loganovi Sargeantovi totiž krátko pred koncom vypovedal poslušnosť jeho Williams a americký mladík to odstavil. Prvý tréning tak skončil o pár minút skôr.

V jeho priebehu sme boli svedkami niekoľkých žltých vlajok, hodín a výjazdov mimo trať. Tie sa nevyhli ani tým najlepším, keď sa mimo trať či v protismere ocitli aj Max Verstappen či Sergio Pérez. Taký Júki Cunoda napríklad pri hodinách v prvej zákrute poškodil novú podlahu, ktorú AlphaTauri do Austrálie previezlo a Japonec sa už na trať nevrátil.

Inak nám pohľad na výsledkovú listinu ponúka klasický pohľad. Na prvom mieste máme Maxa Verstappena pred Lewisom Hamiltonom a Sergiom Pérezom, na ktorých má náskok štyri, resp. päť desatín.

Štvrté miesto obsadil Fernando Alonso, za ktorým sa umiestnili piloti Ferrari. Siedmy skončil Lando Norris, ktorý vo svojom najrýchlejšom pokuse dokonca zajazdil najrýchlejší tretí sektor.

Druhý tréning je naplánovaný na 7:00.

FOM

Súvisiace články

Diskusia