logo F1online.sk

Bottas: Teraz môžem byť skutočne tým, kým som

Valtteri Bottas
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 3. 2023

Pôsobenie Valtteriho Bottasa vo Formule 1 začína pripomínať záver kariéry jeho krajana Kimiho Räikkönena. Nejazdí v špičkovom tíme, ale čas v kokpite i vo Formule 1 si dokonalo užíva. Sám priznáva, že niektoré z jeho súčasných výstrelkov by si počas pôsobenia v Mercedese skrátka nemohol dovoliť.

Zábavná prilba v Bahrajne, ktorá bola poctou prilbe samotnej, či jeho nový účes a fúzy. Toto nie je Valtteri, ktorého sme poznali z pôsobenia v Mercedese. Podľa jeho slov pritom nie je náhoda, že tento človek sa svetu predstavil až po jeho prestupe do Alfy Romeo.

„Teraz mám pocit, že môžem byť skutočne tým, kým som; a určite som trochu odlišný než v minulosti,“ povedal médiám Bottas, ktorého cituje RacingNews365.com. „Povedzme, že firemná politika môže byť u rôznych zamestnávateľov trochu odlišná.“

„Niektoré veci môžu byť obmedzené, ale myslím si, že v tom zohráva rolu aj čas a vek, a tiež zručnosti a poznatky, ktoré mi F1 dala. Nakoniec sa skrátka naučíte nebrať seba ani iné veci príliš vážne.“

„Viem si predstaviť, že by mi v Mercedese nedovolili nechať si narásť takýto mullet (pánsky účes typický krátkymi vlasmi vpredu a po stranách, ale dlhými vzadu, pozn. red.), takže to je jeden z príkladov,“ povedal Bottas, ktorý nijak neskrýva, že za túto zmenu je spoluzodpovedná aj jeho priateľka Tiffany Cromwellová.

„Je to Austrálčanka a veľmi duchaplná žena, ktorá žije prítomnosťou a robí veci, ktoré ju robia šťastnou. Stále sa snaží urobiť zo mňa Austrálčana a krok za krokom sa jej to aj darí,“ priznal Valtteri.

Na druhej strane sa však naskytá otázka, do akej miery sú tieto slová pravdivé, a ak sú, či sa vzťahujú na všetkých v Mercedese. Poznáme totiž Lewisa Hamiltona s jeho dredmi, pírsingami, šperkami a obliekaním, ktoré sú, zdá sa, plne konformné s „firemnou politikou“ Mercedesu.

Ten však už patrí do Valtteriho minulosti a on sa pozerá do budúcnosti, ktorá je v jeho prípade spojená s Alfou Romeo. Jeho zmluva s týmto tímom je platná do konca sezóny 2024.

„Ešte sme sa o budúcnosti nebavili, ale jedného dňa to budeme musieť urobiť. Najprv odjazdíme pár pretekov a potom uvidíme. Ešte nenastal ten správny čas, navyše teraz je všetko stabilné,“ hovorí Bottas.

„Atmosféra je tu určite odlišná než v Mercedese. Z veľkej časti je to tým, že v boji o titul tlak stúpa, ale Alfa Romeo je menší tím. Moja budúcnosť na najbližšie roky vyzerá stabilnejšie, čo je pravdepodobne jeden z hlavných dôvodov, prečo sa cítim uvoľnene,“ dodal na záver.

Súvisiace články