logo F1online.sk

Hornera pobavili špekulácie o predaji AlphaTauri

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 3. 2023

Začína nové vedenie Red Bullu úradovať? Po smrti Dietricha Mateschitza spustili zasvätení lavínu špekulácií o ďalšej budúcnosti pretekárskych aktivít výrobcu energetických nápojov. Ešte pred štartom novej sezóny uzreli svetlo sveta špekulácie nemeckých médií o možnom predaji AlphaTauri, ktoré však zástupcovia Red Bullu okamžite popreli.

Presídlenie do Anglicka alebo predaj. Zlomil výrobca energetických nápojov palicu nad menším z dvoch svojich pretekárskych tímov? Premenovanie Toro Rosso na AlphaTauri v roku 2020 nezožalo úspech a výsledky stajne sú po zmene pravidiel v roku 2022 chabé.

Aj keď monoposty tohto tímu vychádzajú z úzkej spolupráce s hlavným tímom a s majstrovským RB19 toho mal monopost vyrobený v talianskej Faenze mnoho spoločného, z nejakého dôvodu skrátka nefungoval. Celkové deviate miesto a nie úplne lichotivá finančná situácia vraj primäli nové vedenie konať. Alebo nie?

Do víru špekulácií totiž okamžite vstúpili najvyššie postavené mená. Súčasný boss stajne Franz Tost vraj žiadal vysvetlenie od samotného generálneho riaditeľa Olivera Mintzlaffa. „Absolvoval som s ním viacero veľmi dobrých stretnutí, počas ktorých mi potvrdil, že akcionári Scuderiu AlphaTauri nepredajú a že Red Bull bude tím podporovať aj v budúcnosti,“ prehlásil Tost.

„Všetky tieto fámy nie sú založené na pravde. Tím sa musí sústrediť na začiatok sezóny a podávať lepšie výkony ako v minulom roku,“ dodal.

Pripojil sa k nemu aj boss Red Bullu Christian Horner, ktorý na správy prichádzajúce z Nemecka reagoval s pobavením.

„Všetci vieme, že v padoku sa zakaždým veľa špekuluje,“ povedal. „Samozrejme, takéto rozhodnutie v konečnom dôsledku padá na hlavy akcionárov, no ich oddanosť športu bola vždy ohromná.“

„Niekedy je preto zábavné, ako ďaleko niektoré veci dokážu zájsť. Pokiaľ mi je známe, tak sa žiadne zmeny neplánujú. Synergia a dodávateľské kontrakty na najrozličnejšie komponenty pre AlphaTauri zostávajú v platnosti.“

„Takisto používajú náš veterný tunel. Žiadne zmeny teda plánované nie sú,“ uistil prítomných novinárov Horner.

Súvisiace články