logo F1online.skF1online.sk

Tost vyvracia fámy o predaji AlphaTauri: Nie sú založené na pravde

AlphaTauri AT04
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 3. 2023

V médiách nedávno vyplávala na povrch informácia, že AlphaTauri postretnú v budúcnosti dva možné scenáre. Tím z Faenzy sa buď presťahuje do Veľkej Británie, alebo bude na predaj. Šéf stajne Franz Tost však tieto fámy vyvracia.

Fámy o predaji AlphaTauri sa začali objavovať po smrti Dietricha Mateschitza, keď prevzal kontrolu nad tímom z Faenzy jeden z troch novopečených generálnych riaditeľov Red Bullu Oliver Mintzlaff.

Ako sa však ukázalo, Mintzlaff, ktorý bol donedávna generálnym riaditeľom futbalového klubu RB Lipsko, sa podobne ako Mateschitz „béčka“ Red Bullu nemieni vzdať. Fámy o tom, že sa AlphaTauri presťahuje do Veľkej Británie alebo bude ponúknutá na predaj, tak nie sú založené na pravde.

„S Oliverom Mintzlaffom som absolvoval viacero veľmi dobrých stretnutí, počas ktorých mi potvrdil, že akcionári Scuderiu AlphaTauri nepredajú a že Red Bull bude tím podporovať aj v budúcnosti,“ vyslovil sa Franz Tost.

„Všetky tieto fámy nie sú založené na pravde. Tím sa musí sústrediť na začiatok sezóny a podávať lepšie výkony ako v minulom roku.“

Veru tak. Veď horšie ako AlphaTauri si vlani počínal už len Williams. Predsezónne testy nám však naznačili, že taliansky celok sa bude zrejme opäť pohybovať na chvoste štartového poľa a čiernym koňom šampionátu rozhodne nebude, no nepredbiehajme. To, ako na tom jednotlivé tímy po výkonnostnej stránke sú, viac napovie o pár dní konajúca sa Veľká cena Bahrajnu.

Súvisiace články

Diskusia