logo F1online.sk

Räikkönen ešte nevie, či v F1 zostane. Na prvom mieste má rodinu

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2020

Dvojročná zmluva, ktorú Kimi Räikkönen podpísal s Alfou Romeo, vyprší na konci tejto sezóny. Či vo Formule 1 zostane aj po tomto čase, bude zrejme závisieť od neho samého. Fínsky rodák tvrdí, že v konečnom dôsledku bude o všetkom rozhodovať jeho rodina.

Ukončenie kariéry by Räikkönena nemuselo nijako mrzieť. Stal sa majstrom sveta, vyhral 21 veľkých cien a získal si srdcia fanúšikov po celom svete. Na sklonku kariéry sa však ocitol v tíme, ktorý má problémy vôbec postúpiť z prvej časti kvalifikácie.

Práve preto by mohol o čosi intenzívnejšie uvažovať o svojom odchode. “Ešte som sa nerozhodol,” odvetil Kimi Räikkönen na otázku ohľadom jeho budúcnosti. “Oveľa radšej pretekáte na lepších pozíciách alebo bojujete o body, ale nikdy nemáte garantované, že keď niekam zamierite, tak to bude dobré alebo zlé.”

“Myslím, že pre mňa je dôležitejší celkový pohľad. Na prvom mieste je rodina. Deti rastú, tento rok som mal možnosť byť viac doma, čo bolo skvelé. Myslím, že toto bude smerodajné, či sa rozhodnem pokračovať alebo nie. V jednom momente sa dostanem do bodu, keď už budem chcieť byť doma a robiť iné veci, ale ešte to neprišlo.”

A čo zamieriť do iného tímu? “Musím sa rozhodnúť, čo spravím, a potom uvidíme,” nenechal sa zlomiť Räikkönen. “Momentálne to nie je tá prvá vec, o ktorej musím rozhodnúť.”

Súvisiace články