logo F1online.sk

Williams prvýkrát ukázal skutočný FW45: Ideme správnym smerom (AKTUALIZOVANÉ)

Williams FW45
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 2. 2023

Na čo sú vlastne „predstavovačky lakovaní“ dobré? Taký Williams nám pred týždňom ukázal podobu lakovania nového monopostu FW45, ale skutočné auto ukázal svetu až o týždeň neskôr. Stajňa z Grove jazdí v pondelok s novým autom prvýkrát v Silverstone a nerobí okolo toho žiadne tajnosti.

Tím tak svetu prvýkrát ukázal skutočné auto, s ktorým sa budú Alex Albon a Logan Sargeant usilovať vylepšiť minuloročné desiate miesto v celkovom hodnotení. Veríme, že Williams k týmto obrázkom pridá aj ďalšie z natáčania v Silverstone a budeme môcť pridať aj nové zábery.

Obrázky budeme dopĺňať, keď tím zverejní ďalšie…

O prvé dojmy z nového monopostu FW45 sa po filmovacom dni podelil aj pilot tímu Alex Albon, ktorý šíri slová optimizmu. „Skutočne som naozaj spokojný. Mám pocit, že sa nám podarilo vyriešiť niektoré naše problémy,“ hovorí britsko-thajský pretekár.

„Vždy to bude tak trochu ‚čo keby…?‘, pokým auto skutočne nevyskúšate. Nechcem niečo hovoriť, pretože je ešte príliš skoro. Možno na tom nie sme až tak dobre, ako si myslíme, ale ideme správnym smerom.“

„To je to najdôležitejšie. Máme dobrý základ a dobrú platformu pred Bahrajnom,“ dodal Albon.

Novinár Albert Fabrega vám medzitým ukáže, aké sú najväčšie rozdiely medzi FW44 a FW45.