logo F1online.skF1online.sk

Haas prvýkrát ukázal skutočný VF-23 a vyrazil s ním do Silverstone

Haas VF-23
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 2. 2023

Začiatok sezóny sa neúprosne blíži. Do začatia predsezónnych testov nám zostávajú už iba necelé dva týždne a tímy už postupne začínajú odhaľovať svoje karty. V dobe, keď je zakázané testovať, zohrávajú kľúčovú rolu filmovacie dni, ktoré sú ideálnou príležitosťou na otestovanie funkčnosti systémov jednotlivých áut i prezretie si skutočných monopostov.

Predstavenia nových monopostov sa nám postupne menia na predstavenia lakovaní a kresieb, na ktorých si môžeme prezrieť akurát tak logá nových sponzorov a farebnú schému nového auta.

Ak si chcete prezrieť rozličné technické novinky alebo iné „finty“, musíte si počkať, kým monoposty nevyjdú na trať počas predsezónnych testov. Pošťastiť sa vám však môže aj na filmovacom dni, avšak aj tie, ako predviedol v piatok Red Bull, sa obvykle odohrávajú za zatvorenými dvermi a žiadne veľké detaily z nich odpozorovať nemôžete.

Nájdu sa však aj výnimky. Taká Alfa Romeo v piatok filmovala v Barcelone a tím z natáčania zverejnil viacero pekných záberov. Pozornému oku napríklad neuniklo, že tím nasadil inú podlahu, než akú sme videli na oficiálnom predstavení monopostu – švajčiarsky celok je zatiaľ jediný, ktorý ukázal skutočné auto a nie „iba“ lakovanie.

Inšpiroval sa aj Haas. Americký tím predstavoval v posledný januárový deň ako prvý. V sobotu sa tím vydal do Silverstone na natáčanie a nebol taký skúpi ako Red Bull. Stajňa sa podelila o obrázky aj video skutočného VF-23.

Súvisiace články

Diskusia