logo F1online.sk

Som skôr kvalifikačný špecialista, hovorí o sebe Sargeant

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 2. 2023

Amerického mladíka Logana Sargeanta čaká premiéra vo Formule 1. Na začiatku minulej sezóny by to tipoval len málokto, ale floridský rodák sa počas svojej prvej sezóny vo Formule 2 uviedol veľmi dobre a dostal šancu nahradiť Nicholasa Latifiho v jeho materskom Williamse. Čo od neho očakávať? To ťažko odhadovať, avšak on sám seba zhodnotil skôr za kvalifikačného než pretekového špecialistu.

Vo Formule 2 stál v minulej sezóne na pole position dvakrát a dvakrát aj zvíťazil. Napokon sa v nabitom poli umiestnil na celkovom štvrtom mieste (najvyššie postavený nováčik) a jeho výkony oslovili Williams, do ktorého akadémie patrí.

Juniorské kategórie však nesledujeme všetci, takže ani Logan sa nevyhol tradičnej otázke pre všetkých nováčikov, ako by opísal seba samého ako pretekárskeho jazdca.

„Opísal by som sa ako jazdec, ktorý do motoršportu vložil veľa práce a mnoho mu obetoval,“ odpovedal americký mladík. „Do Európy som sa presťahoval vo veľmi mladom veku v snahe splniť svoje ciele. Nebudem hovoriť o prílišných detailoch, ale kvôli tejto príležitosti som sa vzdal naozaj mnohého. Myslím si, že mám za sebou dobrú juniorskú kariéru.“

Na konkrétnejšiu otázku, v čom je „naozaj dobrý“, odpovedal: „Dúfam, že z každého rožku trošku. Ak však mám byť úprimný, povedal by som, že kvalifikácia je mojou šálkou kávy.“

„Vždy to bola moja obľúbená časť víkendu, keď sa auto odľahčí, nasadia sa čerstvé pneumatiky a dostanem príležitosť dať do toho absolútne všetko. Povedal by som, že práve to je moja najsilnejšia stránka, to ma najviac baví, takže na prvé miesto by som dal asi kvalifikáciu,“ povedal Sargeant.

Súvisiace články