logo F1online.sk

Allison dúfa, že Wolff v Mercedese ostane ešte mnoho rokov

Toto Wolff
© Mercedes AMG
Ladislav Király
Ladislav Király24. 8. 2020

Už v úvode roka sa špekulovalo o tom, že Toto Wolff možno opustí tím Mercedes. Ktovie, čo všetko sa v zákulisí dialo, ale stránka Motorsport-Total.com vtedy naznačovala, že Wolff už s tímom možno ani nezačne novú sezónu.

Hovorilo sa o problémoch s najvyšším mužom Daimleru Olom Källeniusom, avšak tieto úvahy obe strany odmietli. Čo za tým všetkým mohlo byť, nevedno, avšak Rakúšan v tíme zatiaľ ostáva.

„Som rád, že môj vzťah s Olom je asi taký dobrý, ako len môže byť,“ povedal Toto Wolff. „Hovoríme spolu skoro každý deň a v hre je mnoho faktorov, vďaka ktorým by som chcel ostať v F1.“

„Na druhej strane si toto všetko vyberá aj svoju daň a aj tieto veci zvažujem. V tejto chvíli je to však tak, že neexistuje žiadny dôvod, pre ktorý by som nemal pokračovať s Mercedesom. Uvidíme len to, v akej pozícii to bude,“ skonštatoval.

K situácii sa vyjadril aj technický šéf Mercedesu James Allison. „Myslím si, že nikto z nás by ani na chvíľu nepodcenil dôležitosť vplyvu Tota na tento tím,“ uviedol Angličan v rozhovore pre Channel 4.

„Stajni prinášal stabilitu počas mnohých rokov a naďalej ju aj prináša. Nás všetkých súčasne vyzýva a motivuje k tomu, aby sme dosahovali absolútne najvyššie možné štandardy. Nedopustí zvoľnenie týchto štandardov a navyše je to všetko robené s humorom, férovosťou a aj so stupňom ľudskosti a láskavosti, vďaka čomu sa v tomto tíme pracuje neskutočne dobre.“

„Z interného hľadiska je to fantastický líder a z externého nás chráni pred tou nádržou so žralokmi, ktorou F1 niekedy vie byť. Povedal by som, že je jedným z najdôležitejších pilierov úspechu tohto tímu. Ozaj dúfam, že s nami ostane ešte mnoho rokov,“ dodal Allison.

Súvisiace články