logo F1online.skF1online.sk

Magnussenovi otcovstvo pomohlo: Titul odrazu nebol najdôležitejšia vec na svete

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 1. 2023

Spomalí jazdec s príchodom potomka na svet? Tieto teórie sú vo svete motoršportu rozšírené, ale rozhodne nie sú nejakým univerzálnym pravidlom. Podľa takého Kevina Magnussena práveže platí úplný opak.

Pretekanie, víťazstvá a titul majstra sveta odrazu nie sú najdôležitejšie veci na svete. Dánsky pretekár sa po ročnej prestávke vrátil do Formuly 1 ako vymenený. Teraz si príležitosť jazdiť v najvyššej motoristickej triede užíva, pretože už vie, aké to je miesto stratiť.

Okrem toho sa mu narodila dcéra Laura, ktorej príchod na svet nebol bezproblémový. Hrdý otec si tak odrazu uvedomil, že život nie je len túžba po víťazstvách a titule majstra sveta.

„Najväčší tlak predstavujú moje vlastné očakávania,“ povedal Magnussen, ktorého cituje Motorsport.com. „Už v detstve sa všetky moje myšlienky točili okolo Formuly 1 a ako sa dostanem na jej vrchol. Získanie titulu majstra sveta bola tá najvyššia méta, ktorú môžete v živote dosiahnuť, avšak teraz si už uvedomujem, že to nie je pravda.“

„To ma zbavilo časti toho tlaku, čo je skutočne pozitívne. Teraz si Formulu 1 užívam omnoho viac.“

„So starým mentálnym nastavením ten tlak zakaždým vygeneroval pocit strachu. Bál som sa, že nedokážem byť šťastný, keď v tomto športe neuspejem, čo je určite veľký tlak, ku ktorému musíte ešte pripočítať tlak očakávaní zvonka,“ hovorí dánsky pretekár, podľa ktorého sú nepravdivé teórie o tom, že jazdec s každým potomkom prichádzajúcim na svet spomalí.

„Na mňa malo otcovstvo pozitívny vplyv. Počul som veľa ľudí vtipkovať, že keď sa stanete otcom, spomalí vás to o desatinu alebo dve, ale to určite nie je pravda. Podľa mňa je to práveže naopak,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články

Diskusia