logo F1online.sk

Ešte mi úplne nedochádza, že som pilot Formuly 1, hovorí Sargeant

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 1. 2023

Splnený sen. O miestenke vo Formule 1 sníva veľa chlapcov a detí. V detstve o tom sníval nejeden z nás, aj keď sme možno predtým ani nesedeli v motokáre. Splniť si tento zdanlivo nesplniteľný sen sa podarilo americkému mladíkovi Loganovi Sargeantovi, ktorý priznal, že mu ešte tak úplne nedochádza, aká veľká vec sa mu podarila.

Veľmi dobrá nováčikovská sezóna vo Formule 2 a ku koncu sezóny prišlo niečo, o čom ešte začiatkom roka ani nesníval: ponuka na miesto vo Formule 1 s Williamsom. Inokedy nenápadný, ale zato talentovaný mladík má za sebou krátku kariéru plnú príkorí a teraz žne ovocie svojej tvrdej práce.

„Je to už vlastne pár mesiacov, čo som bol potvrdený ako pilot Formuly 1, ale ešte neviem, či mi to úplne došlo,“ povedal Sargeant pre kanály svojho tímu. „Pravdepodobne mi to ani celkom nedôjde, kým nepríde prvá veľká cena v sezóne a vyrazíme na štvrtkovú prehliadku trate.“

Americký mladík je momentálne uprostred dôležitého tréningového procesu pred štartom novej sezóny a so svojimi trénermi sa pripravuje v Portugalsku. Každý detail bude veľmi dôležitý, keďže v dnešnej dobe obmedzeného testovania čaká Logana v kokpite iba veľmi málo času pred bahrajnskou premiérou.

„Snažíme sa, aby bol každý deň iný a trochu sme to miešali, ale dá sa povedať, že každé ráno začíname veľmi skoro vysokointenzívnym tréningom zameraným na kardio. Po raňajkách, ktoré do tela dostanú trochu proteínov, pokračujeme vytrvalostným behom alebo šprintovými behmi po pláži a makáme na ihrisku, čo milujem,“ opisuje svoj deň Sargeant.

„Potom je na rade obed, po ktorom program pokračuje ľahšou aktivitou. Popoludní hráme trochu padel, tenis a americký futbal – v priebehu kempu to stále miešame. Každý deň sa potom končí tvrdým tréningom v posilňovni, vrátane posilňovania krku a jadra.“

„Snažím si to čo najviac užiť, pretože viem, akou veľkou výzvou bude tento ročník. Po fyzickej stránke potrebujem pokročiť, keďže to súčasná F1 vyžaduje. Na tomto som však pracoval celé roky,“ dodal Sargeant.

Súvisiace články