logo F1online.sk

McNish o nábore Audi: Prichádzajú ďalší a ďalší zamestnanci

Audi, ilustračné
© Twitter/Audi Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 1. 2023

Automobilka Audi pokračuje naplno v prípravách na svoj vstup do Formuly 1. Projekt naberá na obrátkach a na novom tíme bude trochu netradičné, že nebude mať nič spoločné s Veľkou Britániou. Podľa Allana McNisha však náborový proces prebieha celkom hladko.

Bývalý pilot Toyoty a víťaz 24 hodín Le Mans je jedným z najhorúcejších adeptov na obsadenie postu šéfa nemeckého tímu. Mal by pracovať pod generálnym riaditeľom Andreasom Seidlom, ktorý stvorí nové štruktúry tímu Audi.

V Neuburgu zatiaľ majú zavedené trochu improvizované vedenie, no aj to pracuje na plné obrátky. McNish momentálne pôsobí ako riaditeľ pre koordináciu aktivít v motoršporte Audi Group (áno, presne takto znie celý názov jeho pracovnej pozície) a predtým tiež pracoval ako šéf tímu nemeckej automobilky vo Formule E.

Jeho zamestnávateľ v minulom roku využil priaznivú situáciu a vstúpil do Formuly 1. Aj McNish sa pridal k zástupu ľudí, podľa ktorých si Nemci vybrali pre svoj vstup ten najvhodnejší okamih.

V roku 2026 dôjde k významnej zmene pravidiel, čo spolu so zavedením rozpočtových stropov, zvýšeniu podielu elektriky na pohone a raketovo rastúcou popularitou Formuly 1, vytvorilo pre Audi ideálne podmienky na vstup.

„Príde okamih, keď sa všetky okolnosti stretnú podľa vašich predstáv,“ povedal McNish, ktorého cituje Motorsport.com. „Presne to bol ten okamih, automobilka je v skvelej pozícii a nové pravidlá sä schválené. Rok 2026 a zmena pravidiel nám umožnia dobre sa rozbehnúť.“

„Rozhodne je to vzrušujúci pocit. Všetci sú z toho nadšení. Zároveň je však ešte pred prvými pretekmi potrebné vykonať obrovské množstvo práce,“ dodal McNish.

A práve to sa teraz vraj aj deje. Audi rozširuje svoje zariadenia, najíma ľudí a už začalo aj s vývojom novej pohonnej jednotky. To všetko je rozhodne pozitívne. „Prichádzajú ďalší a ďalší zamestnanci, čo je celkom zaujímavé a vzrušujúce.“

„Prakticky každý deň príde email s nejakou novou tvárou a novým človekom a informujú vás o tom, čo robia. Môžete cítiť to momentum, čo je veľmi pozitívne. Budujeme to od samotného začiatku a myslím si, že v tomto okamihu by ste u nás videli mnoho usmiatych tvárí,“ dodal McNish.