logo F1online.sk

Wolff: Andretti a GM? Tomu hovorím jednoznačné stanovisko

Toto Wolff, James Vowles a Andrew Shovlin
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2023

Aký bude postoj desiatky tímov na „zvýšenie stávky“ zo strany Michaela Andrettiho? Spočiatku sa zdalo, že toto stanovisko na Formulu 1 veľký dojem neurobilo, avšak šéf Mercedesu Toto Wolff už naznačil, že značku ako GM by bol hriech ignorovať. Na druhú stranu, jeho slová sa určite nedajú označiť ako jednoznačné stanovisko na podporu Andrettiovcov.

Čo viac už môže Michael Andretti urobiť? Americký pretekár a biznismen ponúkol Formule 1 General Motors. Síce nie ako nového dodávateľa motorov, ale takáto značka rastúcej marketingovej hodnote Formuly 1 rozhodne neuškodí a uvedomuje si to aj úspešný biznismen Toto Wolff. Ten krok Andrettiho ocenil a zjavne aj obmäkčil jeho city, ale otvorenou podporou jeho slová zrejme nazvať nemožno.

„Cadillac a GM? Tomu hovorím jednoznačné stanovisko. Rozhodne je ich spojenie s Andrettim pozitívne,“ prehlásil Wolff.

„Ponúka to nový uhol pohľadu na otázku, či to môže alebo nemusí byť prospešné pre Formulu 1. Rozhodne nikto nemôže spochybňovať rodokmeň GM alebo Cadillacu vo svete motoršportu a ako globálneho výrobcu automobilov,“ dodal Wolff.

Že to však nie je zase až také horúce, ako by si v Mercedese predstavovali, potvrdil aj novopečený šéf Williamsu James Vowles, podľa ktorého ešte treba zistiť, akou mierou prispeje spojený projekt Andrettiovcou a Cadillacu ku prospechu Formuly 1.

„Vždy sme otvorení úsiliu umožniť tomuto športu ďalej rásť, ale zároveň je pravdou, že tento šport musí byť finančne stále úspešnejší,“ hovorí Vowles.

„Nech doň vstúpi ktokoľvek, musí so sebou priniesť rast, ktorý zároveň umožní rásť aj všetkým ostatným. Myslím, že toto stanovisko bolo jasné a pevné hneď od začiatku. Andretti a Cadillac spoločne znie v mnohom naozaj krásne. Musíme však ešte dobre porozumieť tomu, ako bude tento šport vďaka nim rásť,“ dodal nový šéf Williamsu.

Súvisiace články