logo F1online.sk

Andretti: Alpine a McLaren sú naši spojenci. Naším cieľom je bojovať o titul

Michael Andretti
© Andretti Autosport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 1. 2023

Bude Michael Andretti schopný prekonať všetky príkoria a prísť na rošt s jedenástym tímom? Zdá sa, že to bude naozaj ťažká úloha vzhľadom na moc opozície, proti ktorej stojí. Američan však pripomína, že má aj spojencov.

Ani spojenie síl s Cadillacom a General Motors Andrettimu pomyselné dvierka neotvorilo. Na verejnosti i v zákulisí zaň tvrdo bojuje FIA a jej prezident Mohamed bin Sulajem, ale medzi desiatkou tímov Formuly 1 nie je slávna americká pretekárska rodina vítaná.

Podľa medializovaných informácií podporuje vstup Andrettiho do Formuly 1 iba Alpine, keďže práve pohonné jednotky Renault majú monoposty tohto tímu v budúcnosti poháňať, aj keď sme prednedávnom počuli technického riaditeľa tohto tímu Matta Harmana prehlásiť, že v tíme sú vlastne bez zákazníkov radi.

Andretti však vo svojom poslednom rozhovore pre magazín Forbes pripomenul, že má podporu ešte jedného účastníka.

„Zak chce urobiť čokoľvek, čo nám pomôže dostať sa do Formuly 1, a takisto Alpine. Zak Brown a Alpine sú naši dvaja dobrí spojenci a Zak nás veľmi podporuje,“ prehlásil Andretti.

„Zachoval sa ako dobrý priateľ a spojenec. Radí mi a rád pomôže. Pomáhame si navzájom. Aj ja som mu pomáhal odkedy McLaren prišiel do IndyCar. Je to priateľstvo, ktoré je výhodné pre obe strany,“ dodal Andretti.

Ten sa v rozhovore odvážne rozhovoril aj o cieľoch svojho tímu, ktoré sú síce odvážne, ale zároveň sa snaží zostať realistický a dodáva, že je to dlhá cesta. „Naším konečným cieľom je bojovať o titul v rozmedzí piatich alebo šiestich rokov. Chceme bojovať proti tým najlepším na svete. Nepodceňujeme túto výzvu, bude to dlhý proces budovania, ale máme dobrý plán, aby sa nám to nakoniec podarilo,“ povedal Andretti.

„Musíte sa sústrediť na svoju prácu a nepočúvať neprajníkov. V skutočnosti používam neprajníkov ako motiváciu. Vždy je zábava im zavrieť ústa,“ dodal.

Súvisiace články