logo F1online.sk

Gasly neľutuje, že mu Red Bull nedal druhú šancu: Čo sa malo stať, stalo sa

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2022

Po desiatich rokoch v Red Bulle opúšťa Pierre Gasly svoju materskú loď a vydáva sa za novými výzvami do Alpinu. Odchádza ako jeden z najúspešnejších pilotov stajne z Faenzy a takisto víťaz pretekov (okrem neho sa to podarilo ešte Sebastianovi Vettelovi), no napriek tomu často dostáva otázku, či nebolo frustrujúce, keď nedostal druhú šancu v Red Bulle.

V roku 2019 dopadol jeho angažmán v stajni z Milton Keynes neslávne a už po polovici sezóny ho nahradil Alex Albon. Red Bull sa v ostatných rokoch značne trápil pri hľadaní vhodného tímového kolegu pre Maxa Verstappena. Ani jeden z trojice Gasly – Albon – Pérez totiž plnohodnotne nenadviazal na takého Daniela Ricciarda.

Gasly však v AlphaTauri podával skvelé výkony a veľa sa špekulovalo, či náhodou nedostane druhú šancu. Pierre ju nakoniec nedostal, no na Red Bull sa za to nehnevá.

„Ani trochu, nie,“ odpovedal pre Motorsport.com. „To je moja kariéra, to je môj príbeh v Red Bulle. Naozaj verím, že čo sa malo stať, stalo sa. Veľa som sa toho naučil. Som presvedčený, že som v oveľa lepšej pozícii a oveľa lepší jazdec než predtým.“

„Som tým, kým som aj vďaka skúsenostiam nadobudnutým v Red Bulle. Zlepšil som sa na trati i mimo nej a za nič na svete to nevymenil. Skrátka viem, že teraz mám 26 rokov a každý rok sa zlepšujem, ako dobré červené víno. Neviem, ako ďaleko to dotiahnem, ale viem, že sa zlepšujem a to najlepšie ešte len príde. Som teda vďačný za to, čo sa stalo,“ dodal Gasly.

Ten Red Bullu vďačí nielen za príležitosť, ale aj za možnosť predčasného odchodu a príležitosť lepšie porozumieť tomu, čo ako pretekár od svojho stroja vyžaduje.

„Čas strávený v Red Bulle mi veľmi pomohol pochopiť, čo ako jazdec potrebujem. Teraz mám omnoho jasnejšiu predstavu o tom, čo ako jazdec chcem,“ hovorí Gasly.

„Prišiel som tam bez jasného mentálneho nastavenia, bez jasnej cesty vpred, ktorú jazdec ako ja potrebuje. Teraz to už viem. Poznám svoj jazdecký štýl a viem, ako sa dostať na svoju najvyššiu úroveň. Za posledných päť rokov som sa veľa naučil,“ dodal.

Súvisiace články