logo F1online.sk

Alfa Romeo sa vraj rozlúči s Vasseurom, Maranello chystá jeho privítanie

Frédéric Vasseur
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala9. 12. 2022

Chýli sa pátracia akcia k svojmu koncu? Čoraz viac zdrojov sa zhoduje v jednom: Maranello si definitívne našlo nového šéfa. Má sa ním stať súčasný boss Alfy Romeo Frédéric Vasseur, s ktorým sa vraj v Hinwile pomaly lúčia. Čierne na bielom by sme to mohli mať o týždeň.

Už na Mikuláša prišiel nemecký magazín F1 Insider so správou, že v Maranelle padol verdikt. Po siahodlhej pátracej akcii, ktorej cieľom bolo nájsť nového šéfa a v ktorej sa spomínali aj také mená ako Christian Horner či Andreas Seidl, vedenie Ferrari ukázalo prstom na svojho vyvoleného. Príchod Frédérica Vasseura vraj chce zvestovať svetu ešte pred novým rokom.

S podobnou informáciou prišla v piatok talianska verzia portálu motorsport.com, ba dokonca pridala aj ďalšie detaily. Oznámenia odchodu Frédérica Vasseura z Alfy Romeo by sme sa vraj mohli dočkať už na nasledujúci týždeň. Až potom môže nasledovať tlačové vyhlásenie Ferrari, ktoré potvrdí jeho príchod do Maranella.

Kedy sa Vasseur zabýva v novej kancelárii? Zdá sa, že sa tak môže stať na začiatku nového roka. Taliansky zdroj tvrdí, že Frédéric Vasseur si už našiel nový dom neďaleko maranellskej továrne. To znie ako ideálna príprava, aby si mohol okamžite sadnúť do nového kresla.

Francúza hneď na úvod čakajú dôležité povinnosti. Jednou z prvých úloh bude určenie technického riaditeľa. V tejto súvislosti sa spomína Simone Resta, ktorý v posledných sezónach pôsobil v Haase, kam ho Ferrari vyslalo na “hosťovanie”. A pravdepodobne sa bude zaujímať aj o ďalšie posty, ktoré v uplynulej sezóne zožali najviac kritiky počnúc strategickým šéfom Inakim Ruedom a pretekovým riaditeľom Laurentom Mekiesom.

Zatiaľ nie je jasné, kto by sa mohol stať nástupcom Monishy Kalternbornovej a Frédérica Vasseura v Alfe Romeo, resp. Sauberi, a kto teda bude ťahať projekt aj po príchode Audi.

Súvisiace články