logo F1online.sk

Räikkönen postúpil do Q2, chcel bojovať ešte ďalej

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala16. 8. 2020

Kimimu Räikkönenovi sa podarilo prelomiť čiernu sériu vypadnutí v prvej časti kvalifikácie, keď v Barcelone prvýkrát v tejto sezóne dostal Alfu Romeo do Q2. Fín hovorí o pozitívnej sobote. Ľutuje len to, že už nemal šancu dostať sa aj do finálovej desiatky.

Majstrovi sveta z roku 2007 sa v druhej časti kvalifikácie podarilo zajazdiť čas 1:17,386, čím prekonal aj Estebana Ocona na Renaulte. To však nie je všetko. Kým celá pätnástka jazdcov, ktorí sa predstavili v Q2, nasadila mäkkú zmes, Kimi Räikkönen odjazdil svoje najrýchlejšie kolo na stredne tvrdej. Alfa zrejme postup nečakala.

“Bol to určite pozitívny deň. V aute som sa cítil oveľa lepšie a dodalo mi sebadôveru, aby som jazdil, ako chcem,” hodnotil sobotu Kimi Räikkönen. “Dostali sme sa do Q2 a mohli sme toho dosiahnuť ešte viac, ale nezostali nám žiadne ďalšie mäkké pneumatiky, takže sme museli nasadiť stredne tvrdé.”

Podľa Pirelli je rozdiel medzi stredne tvrdou a mäkkou zmesou 0,7 sekundy na kolo a desiaty postupujúci Lando Norris zajazdil len o 0,220 sekundy lepší čas ako Fín. “Možno by sme boli aj v súboji o postup do Q3, no nateraz musíme byť spokojní. Mali sme rýchlosť, nuž dúfam, že sa od toho odrazíme. Posúvame sa správnym smerom a vieme, čo musíme spraviť, aby sme v nedeľu skončili na bodoch — byť rýchlejší ako chlapci pred nami.”

Antonio Giovinazzi skončil posledný. V kvalifikačnom meraní síl so svojím kolegom tak vyhráva 4:2. “Nebola to pre mňa najľahšia kvalifikácia. Na konci prvého kola som vyšiel na obrubník a myslím, že sa mohla poškodiť podlaha.”

“Musíme sa na to pozrieť, ale potom bolo ťažké odjazdiť druhé kolo, riadenie nesedelo,” snažil sa vysvetliť si stratu mladý Talian. “Teraz musíme myslieť na preteky. Bude ťažké získať z dvadsiateho miesta dobrý výsledok, a to aj s dobrou stratégiou, ale dáme do toho všetko.”

Súvisiace články