logo F1online.sk

V druhom tréningu bol najrýchlejší Esteban Ocon

Esteban Ocon
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2022

Druhý voľný tréning je v priebehu súťažného víkendu obvykle tým najdôležitejším. Nie však, keď je na programe šprint. V Brazílii to tak bola pomerne silná uspávanka, všetci skúšali pretekové simulácie a na trati sa toho dialo pramálo zaujímavého.

Žiadne červené vlajky a len krátka fáza žltých, keď sa mimo trať ocitol Nicholas Latifi. Pomerne veľká pozornosť sa v druhom tréningu upierala na Logana Sargeanta, ktorý má v budúcom roku zasadnúť do Williamsu. Ten to v Mexiku trochu domotal a Logan tam v prvom tréningu odjazdil iba 96 kilometrov, kým na zisk jedného bodu na svoju licenciu potrebuje 100.

V Brazílii sa tak chlapci pokúsili o reparát a tentokrát boli úspešní. Sargeant zajazdil 28 kôl, pričom na zisk jedného bodu mu stačilo 24. Dôležitý bod si tak pripíše.

Pohľad na celkové časy je len málo reprezentatívny. Všetci si nacvičovali pretekové simulácie s plnými nádržami. Veľmi pekne sa uviedli Alpiny, keď Esteban Ocon zajazdil najrýchlejší čas a Fernando Alonso bol štvrtý najrýchlejší. Medzi nich sa vošli Sergio Pérez a George Russell.

Zaujímavosťou tiež je, že v prvej desiatke nájdeme oboch pilotov Haasu, kým jazdci Ferrari tam chýbajú. Za šiestym Hamiltonom a siedmym Gaslym sa totiž umiestnili Mick Schumacher a Kevin Magnussen. Najlepšiu desiatku uzavrel Lando Norris, pred jedenástym Sainzom, dvanástym Cunodom a trinástym Leclercom.

Za zmienku stojí aj počin pilotov Aston Martinu, keď Lance Stroll zajazdil neuveriteľných 42 kôl a Sebastian Vettel dokonca 43.

FOM