logo F1online.sk

Toto nebol môj rok, priznáva Schumacher

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2022

Končí sa jeden veľký formulový sen Micka Schumachera? Už v najbližších hodinách očakávame vydanie tlačového stanoviska tímu Haas, ktoré ukončí týždne a mesiace špekulácií. Ani Veľká cena Sao Paula nepriniesla onen superhviezdny okamih, ktorým by si Mick získal na svoju stranu väčšinu verejnosti.

Zaslúžil by si pokračovať v kariére alebo je prípadné rozhodnutie Haasu angažovať Nica Hülkenberga správne a dôvodné? Odpoveď na túto otázku nie je na verejnosti jednoznačná. Nepochybne, Mick predviedol niekoľko skvelých zábleskov, napríklad v Rakúsku či v Silverstone, taktiež sa v priebehu roka zlepšoval, ale urobil dosť, aby odôvodnil svoje zotrvanie v tíme? Na to je ťažké odpovedať.

Hviezdnym okamihom v kariére nemeckého pretekára sa nestala ani Veľká cena Sao Paula. Po výbornej stíhacej jazde v sobotnom šprinte, keď sa posunul z dvadsiateho na dvanáste miesto, zostal v nedeľných pretekoch takmer neviditeľný. Po nehode Kevina Magnussena a Daniela Ricciarda z úvodu pretekov sa síce pohyboval na hrane najlepšej desiatky, ale v rozhodujúcom závere sa po reštarte prepadol za Lanca Strolla a Pierra Gaslyho. Prvý menovaný napokon na bodoch skončil, kým Mick sa musel uspokojiť s nebodovaným trinástym miestom.

„Zdá sa, že stredne tvrdé pneumatiky nám dnes nefungovali,“ povedal po skončení nedeľných pretekov Schumacher. „Veľmi sme sa trápili so zadnými gumami. Akonáhle sme prezuli na softy, cítil som sa omnoho komfortnejšie a tiež konkurencieschopnejšie.“

„Zrejme sme ten prvý stint natiahli až príliš, ale za takýchto okolnosti jednoducho neviete, ako dlho vydržia mäkké pneumatiky,“ dodal.

Pre nemeckého pretekára to bolo deviate podujatie bez bodov v rade za sebou. Sám hovorí, že brazílske preteky boli tak trochu metaforou celej jeho sezóny. „Myslím, že to tak bolo po celý rok,“ odpovedal Schumacher na otázku, či to preňho bol frustrujúci víkend.

„Niekedy je to váš rok a niekedy nie. Povedal by som, že toto nebol tak úplne môj rok. Stále však máme pred sebou ešte jeden víkend a vydáme zo seba to najlepšie,“ povedal Mick.

Haas pôjde do Abú Zabí brániť aktuálne ôsme miesto Pohára konštruktérov pred AlphaTauri. Americký celok má momentálne dvojbodový náskok a v jeho prospech hovorí i prípadná rovnosť bodov. To znamená, že keď sa v AlphaTauri chcú dostať pred Haas, budú musieť v Abú Zabí získať minimálne tri body.

Súvisiace články