logo F1online.sk

Gasly: V AlphaTauri som sa cítil ako doma, ale prestup považujem za správny krok

Pierre Gasly
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 11. 2022

Pierre Gasly strávil väčšinu svojej doterajšej kariéry v tíme AlphaTauri, mimo pol roka trvajúceho neúspešného pobytu v Milton Keynes. Po sezóne však zamieri do Alpinu. Ako sa blíži koniec ročníka a s ním spojená zmena pôsobiska, pretekárom začínajú lomcovať zmiešané emócie. Na jednej strane sa teší na novú výzvu, na strane druhej mu bude chýbať materský tím.

Gasly zaznamenal s tímom z Faenzy svoj doposiaľ najväčší úspech vo Formule 1, keď ovládol Veľkú cenu Talianska 2020. Francúz si ale v určitom okamihu uvedomil, že zostal akosi zaseknutý. Je nepravdepodobné, že taliansky tím sa po výkonnostnej stránke posunie výrazne dopredu a rovnako je nepravdepodobný aj jeho návrat do „áčkového“ Red Bullu. Pretekár sa tak rozhodol kývnuť na ponuku Alpinu, kde nahradí Fernanda Alonsa a predstaví sa po boku Estebana Ocona.

„Úprimne povedané, mám zmiešané pocity. Som naozaj nadšený z budúcnosti, spoluprácu s Alpinom považujem za veľkú príležitosť. Pri pohľade na kroky, ktoré urobili za posledné roky, som si istý, že s týmto tímom je možné dosiahnuť veľké veci. Som z toho veľmi nadšený,“ nechal sa pre média počuť 27-ročný pretekár.

„Na druhej strane, toto miesto je ako rodina. V AlphaTauri som sa vždy cítil ako doma, tím z Faenzy mi bol veľmi blízky. Je to menší tím, každý jeden mechanik, každý jeden inžinier sa stane vaším priateľom – takže som s nimi počas mojej doterajšej kariéry v F1 akosi vyrastal. Samozrejme, je emotívne odísť, ale tak to počas kariéry chodí. Na základe ambícií a toho, čo chcem v F1 dosiahnuť, viem, že je správny čas urobiť krok vpred a vydať sa iným smerom. Počas niekoľkých posledných pretekov mi to ešte nedochádzalo, ale Abú Zabí bude veľmi emotívne.“

„Cítil som, že to [zmenu] potrebujem, pretože som v AlphaTauri už niekoľko rokov a k úspechu tohto tímu za posledných pár rokov som prispel, ako som len mohol. Dal som to toho naozaj všetko,“ poznamenal držiteľ troch pódiových umiestnení.

„V konečnom dôsledku chcem ale bojovať o popredné miesta. Vidím chlapcov, s ktorými som bojoval vo svojej kariére, ako bojujú na čele štartového roštu – Max získava tituly, Charles bojuje o tituly, je tam George a Lando, ktorí sa taktiež dostávajú do príležitostí. Vidím tam aj seba. To sú miesta, o ktoré chcem súperiť každý víkend. Myslím si, že prestup do Alpinu je skvelým krokom, na základe ich vývoja viem, že majú na to, aby splnili moje očakávania a ambície,“ dodal Gasly.

Súvisiace články