logo F1online.sk

Ricciardo sa vraj vracia do Red Bullu, má byť z neho rezervný jazdec

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 10. 2022

Daniel Ricciardo síce poprel, že by už podpísal zmluvu s niektorým z tímov Formuly 1, na základe ktorej by sa stal rezervným jazdcom, ale zároveň neustále tvrdí, že mieni zostať v padoku. Keďže sa nechal počuť, že budúcu sezónu strávi mimo štartového poľa, vychádza nám to tak, že prijme úlohu zaskakujúceho pilota. Kolujú informácie, že by sa po rokoch mohol vrátiť do Red Bullu.

Austrálsky pretekár, ktorý má na konte dokopy osem víťazstiev, vyšiel v auguste s kožou na trh a priznal, že po sezóne predčasne opustí McLaren.  Už v tomto čase avizoval, že v roku 2023 nebude pretekať v najvyššej motoristickej súťaži, na základe čoho začal byť okamžite spájaný s úlohou rezervného jazdca jedného z tímov, najmä Mercedesu. Možno dúfal, že Lewis Hamilton po nasledujúcej sezóne ukončí kariéru, no o tom vraj sedemnásobný majster sveta nechce ani počuť.

Po kvalifikácii na Veľkú cenu USA britská Sky Sports položila Austrálčanovi otázku, či podpísal zmluvu s Red Bullom ohľadom pozície rezervného jazdca. Ricciardo uviedol, že takúto dohodu podpísanú nemá a zatiaľ sa jedná len o fámy, ale následne prezradil, že s rakúskym celkom komunikuje.

“Žiadnu dohodu nemám. Momentálne sú to len špekulácie. Či komunikujem? Áno, ale zatiaľ som nič nepodpísal,” ozrejmil Daniel Ricciardo.

Isté je, že 33-ročný pretekár sa nechce od kráľovnej motoršportu dištancovať a v roku 2024 má ambíciu vrátiť sa k pretekaniu na plný úväzok. „Od tohto športu sa úplne neodtrhnem, ale pre rok 2024 samozrejme nič nie je zaručené. Nemôžem povedať, že by som mal isté miesto jazdca. Avšak, stále tu budem a budem pracovať na svojom návrate,“ poznamenal rodák z Perthu.

V momente, keď Ricciardo oznámil svoj odchod z tímu z Wokingu, zostávalo vo Formule 1 ešte niekoľko voľných miest, ktoré sa postupne zaplnili. Scuderia AlphaTauri prednedávnom oznámila novú akvizíciu v podobe Nycka de Vriesa a Williams potvrdil príchod Logana Sargeanta len v sobotu – za predpokladu, že získa dostatok bodov na udelenie superlicencie. V súčasnosti  evidujeme už len jedno voľné miesto, a to v tíme Haas. Zdá sa však, že touto cestou Ricciardo nemieni ísť.

„Mám pocit, že pri tom, čo je momentálne k dispozícii, bude lepšie držať sa môjho plánu a zamerať sa na niečo iné,“ uviedol skúsený pretekár.

Súvisiace články