logo F1online.sk

Druhý voľný tréning priniesol double Mercedesu

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Druhý tréning na Veľkú cenu Japonska trval hodinu a pol. Pôvodne sa plánoval test budúcoročných pneumatík Pirelli, ktorý však bol kvôli počasiu zrušený. Odjazdili sme tak 90 minút na vode a najrýchlejší boli v týchto podmienkach piloti Mercedesu.

Druhý tréning sa pre Micka Schumachera skončil skôr, než vôbec začal. Nemecký pretekár havaroval po skončení prvého tréningu, keď po tréningovom štarte vyletel z trate v siedmej zákrute. Jeho tím musel pristúpiť k výmene šasi a tak sa Schumacher druhého tréningu nezúčastnil.

Keďže sa jazdilo 90 minút, nikto sa na trať zvlášť neponáhľal. Najčulejšia bola druhá polhodina, kedy sme boli svedkami najrýchlejších časov i najhustejšej premávky. Ferrari sa v týchto podmienkach príliš nedarilo, Charles Leclerc sa sťažoval na vyváženie i pneumatiky a nakoniec skončil až jedenásty. Jeho tímový kolega Carlos Sainz toho odjazdil o poznanie viac a skončil šiesty.

Viacero tímov pristúpilo k rozsiahlejšej zmene nastavenia a svoje jazdy prerušilo. Naopak, veľmi to svedčalo pilotom Mercedesu, ktorí už od prvých minút ukazovali na trati dobrú rýchlosť i sebadôveru a napokon s veľkým náskokom obsadili prvé dve priečky.

Úplne najrýchlejší čas patrí Georgeovi Russellovi, druhý skončil so stratou dvoch desatín Lewis Hamilton. Za nimi stratil vyše osem desatín Max Verstappen a takmer deväť desatín Sergio Pérez.

Piate miesto patrí Kevinovi Magnussenovi, ktorý svoj čas zajazdil až v úplnom závere, keď Haas vykonal rozsiahle zmeny v nastavení a poslal ho na trať na čerstvých intermediálkach, s ktorých pomocou sa napokon dánsky pretekár umiestnil takto vysoko.

Okrem neho nájdeme v najlepšej desiatke aj oboch pilotov Alpinu a Alfy Romeo.

Sobotný program pokračuje v rovnakých časoch. Tretí tréning začína o 5:00 a kvalifikácia o 8:00.

FOM