logo F1online.sk

Schumachera mrzí ďalšia premárnená príležitosť: Body boli na dosah ruky

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 10. 2022

Podujatia v Singapure a Japonsku priniesli stredopoľovým tímom nemalú príležitosť. Boli to dva nepredvídateľné preteky, v ktorých stačilo spraviť správne rozhodnutie v správnom čase a mohli ste pozbierať body. Americký tím Haas túto príležitosť nevyužil, naďalej tak čelí reálnej hrozbe prepadu na deviate miesto Pohára konštruktérov.

Nedávne bodové zisky Aston Martinu znamenajú, že sa britský tím odpútal od Haasu i AlphaTauri a zapojil do boja o šieste miesto s Alfou Romeo. Bodový stav medzi celkami z Banbury a Faenzy je momentálne úplne vyrovnaný 34:34, čo znamená, že v posledných štyroch pretekoch môže rozhodnúť každé zaváhanie.

V Japonsku bol pri reštarte Mick Schumacher na krásnom desiatom mieste a miesto skorého prezutia na intermediálky sa tím rozhodol ponechať ho na trati čo najdlhšie. Dopadlo to neslávne. Nemecký mladík sa však opäť nezaprel a snažil sa nájsť pozitíva.

„Na konci dňa sme vždy múdrejší, nie? V určitom momente sme jazdili na treťom mieste a boli to tuším naše vôbec prvé metre vo vedení pretekov. To je, samozrejme, pozitívne,“ povedal po japonskom víkende Mick Schumacher.

„Najmä na intermediálkach bolo naše auto veľmi dobré, ale bohužiaľ, nasadili sme ich trochu neskoro. Budeme to musieť preskúmať a zistiť, ako to môžeme do budúcnosti lepšie vyhodnotiť. Body boli na dosah ruky, síce sa nám to nepodarilo, ale rýchlosť sme určite mali,“ dodal Mick.

V Haase sa skrátka rozhodli nesprávne, nie prvýkrát v tejto sezóne. Je to zvláštne, pretože Mick sa pri reštarte pohyboval v najlepšej desiatke a v tíme museli vedieť, že mokré pneumatiky sú omnoho pomalšie než intermediálky, keďže to vedeli všetci súperi a tiež nemecký pretekár.

„Samozrejme, vieme, že mokré pneumatiky nemajú takú dobrú výkonnosť ako intermediálky. Dúfali sme, že by na trať mohol vyjsť safety car, ale to sa nestalo a my sme prišli o šancu na body,“ hovorí Schumacher.

„Nie je to tak, že sme nemali čo stratiť, pretože sme jazdili na bodovanom umiestnení, takže je to škoda,“ dodal.

Súvisiace články