logo F1online.sk

V daždivom prvom tréningu bolo aktivity pomenej, najrýchlejší Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Suzuka nás po dvojročnej absencii v kalendári privítala počasím „pod psa“. V piatok nám v Japonsku prší a na vode sa odjazdil aj prvý voľný tréning. Nedá sa však povedať, že by si tímy zobrali dovolenky. Neodjazdilo sa toho úplne málo a najrýchlejší čas zajazdil Fernado Alonso.

Na začiatku prvého tréningu nás pri obrazovkách privítal pohľad na potoky vody. Nejeden z nás pritom nadobudol pocit, že sa v prvom tréningu nebude jazdiť vôbec, zvlášť keď majú byť kvalifikácia a preteky na suchu.

Postupne však piloti začali vychádzať na trať na pneumatikách do prudkého dažďa. Trať sa nám postupne zapĺňala a najviac bolo vidieť pilotov Ferrari, ktorí spolu s Júkim Cunodom, Kevinom Magnussenom a Kuan-jü Čouom odjazdili viac ako 15 kôl.

V tretej pätnásťminútovke nám trať dokonca oschla natoľko, že v akcii sme videli aj pneumatiky do prechodných podmienok. Niekedy v tomto období vyšiel prvýkrát na trať Max Verstappen a ujal sa vedenia. Nakoniec ho však súperi vytlačili na šieste miesto.

Najrýchlejší čas tak napokon zajazdil Fernando Alonso na Alpine pred oboma pilotmi Ferrari. Výsledok zaujímavý, ale skôr symbolický, keďže sa nám toho v prvom tréningu neodjazdilo málo, ale ani veľa nie.

FOM