logo F1online.sk

Briatore tvrdo skritizoval FIA: V každých pretekoch máme nejaký problém

Sergio Pérez po štarte VC Singapuru 2022
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 10. 2022

Opäť raz sme museli čakať na potvrdenie víťaza veľkej ceny. Prešetrovanie Sergia Péreza sa odložilo na čas po pretekoch a finálne rozhodnutie bolo nakoniec pomerne zvláštne. Prečo však pri takomto „čierno-bielom“ porušení pravidiel nie je FIA schopná rozhodnúť okamžite? Kritika sa na federáciu v poslednom období len hrnie a po Singapure sa pridal aj poradca Formuly 1 Flavio Briatore.

Bývalý šéf Renaultu sa po pretekoch poriadne čertil. Medzinárodnú automobilovú federáciu obvinil z nekompetentnosti a amaterizmu. Pripomenul pritom, že sa podobné veci dejú stále znova a znova. Takto to vraj nemôže ďalej pokračovať.

„Keď došlo k spáchaniu priestupku, tak prečo čakať hodiny, keď máte k dispozícii všetky technické informácie a môžete rozhodnúť za minútu?“ pýta sa rozhorčene Flavio Briatore pre talianske médiá.

„FIA sa skrátka musí bezpodmienečne zmeniť. Nemajú adekvátnych ľudí a v každých pretekoch máme nejaký problém. Môže to zničiť nielen preteky, ale tiež šou a celý šampionát. FIA je spoločnosť a na to, aby sa pohla dopredu, musí mať tých správnych ľudí.“

„Majú takmer 200 zamestnancov a spoločnosti tohto typu musia riadiť schopní manažéri z každého odvetvia. V súčasnosti tam žiadna takáto kvalita a schopnosť nie je,“ hovorí Briatore otvorene.

„FIA musia riadiť profesionáli – to je proste základ. Je dôležité, aby existovala federácia, ktorá je hodná F1,“ dodal.

Súvisiace články