logo F1online.sk

Gasly o svojej budúcnosti: Dozviete sa o dva až tri týždne

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2022

Aj keď má Pierre Gasly stále platnú zmluvu a už bol potvrdený ako pilot Scuderie AlphaTauri v sezóne 2023, tak sa už niekoľko týždňov nachádza uprostred víru prestupových špekulácií. Ako nám tiež ukazuje príklad Daniela Ricciarda, podpísaná zmluva nemusí nič znamenať. Francúzsky pretekár novinárom v Singapure sľúbil, že jeho budúcoročné plány sa dozvieme už čoskoro.

Ako sa zdá, Red Bull nad Gaslym definitívne „zlomil palicu“. AlphaTauri je skrátka tím, ktorého primárnou úlohou je pripravovať jazdcov pre Red Bull. Keď Christian Horner a spol. neplánujú Gaslyho niekedy presunúť do hlavného tímu, tak nemá zmysel držať ho vo Faenze. Jeho miesto predsa môže obsadiť jazdec, s ktorým by sa do budúcna mohlo rátať.

V posledných týždňoch bol Gasly intenzívne spájaný s Alpinom, kde má nahradiť Fernanda Alonsa. Sám Christian Horner povedal, že ak Red Bull získa adekvátnu jazdeckú náhradu a Francúzi poskytnú adekvátnu protihodnotu, Pierre môže odísť. Tou „adekvátnou náhradou“ mal byť Colton Herta, ale toho už celok z Milton Keynes nezíska. Napriek tomu je vraj Gaslyho odchod stále na stole.

„Samozrejme, všetci vedia, že prebiehajú rozhovory a diskusie,“ netajil sa Gasly pred novinármi v Singapure. „Pokiaľ ide o mňa, tak myslím a dúfam, že v nasledujúcich dvoch alebo troch týždňoch by sme mali mať jasnú odpoveď na to, čo prinesie budúcnosť.“

„Zatiaľ sa nič nemení a keď bude niečo potvrdené ohľadne mojej budúcnosti, tak som si istý, že sa o tom dozviete, páni,“ dodal rodák z Rouenu.

V ostatných dňoch došlo k oficiálnemu potvrdeniu, že v AlphaTauri zostáva japonský mladík Júki Cunoda. Ten bol oznámený až niekoľko mesiacov po Gaslym, avšak v súčasnosti je jediný, ktorý má miesto v tíme isté.

Pre taliansky celok to však bola nesmierne frustrujúca sezóna. Tím sa aktuálne s 33 bodmi nachádza na ôsmom mieste Pohára konštruktérov. Pre porovnanie, vlani ich získal 142. Sám Gasly priznáva, že jeho šéf Franz Tost je v tomto roku „trochu mrzutý“.

„Nie je spokojný, rovnako ako my všetci. Myslím si však, že je dôležité zostať pozitívny a konštruktívny až do konca sezóny,“ hovorí Gasly. „Pre niektorých je možno boj o siedme miesto nepodstatný, ale hovoríme tu o množstve peňazí.“

„Naším cieľom je určite predbehnúť Haas a Alfu Romeo, na ktorú strácame devätnásť bodov. Vzhľadom na to, že po šestnástich pretekoch máme len 33 bodov, je to ťažká úloha, ale nie je to nemožné. V minulosti sme to už videli. Potrebujeme jeden poriadny výsledok a dokážeme to, určite minimálne predbehnúť Haas. Potom sa pred poslednými pretekmi uvidí, o čo ešte môžeme zabojovať,“ povedal Gasly.

Súvisiace články