logo F1online.sk

Kuan-jü Čou zostáva pilotom Alfy Romeo aj v sezóne 2023

Kuan-jü Čou
© DPPI/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 9. 2022

Tak napokon nie Audi, ale predĺženie spolupráce s pretekárom Kuan-jü Čouom bolo tým, čo nám chceli Sauber a Alfa Romeo dnes oznámiť. Čínsky pilot predlžuje svoju spoluprácu v Hinwile a v budúcom roku doplní Valtteriho Bottasa, ktorý má s tímom dlhodobú zmluvu.

Audi nám pri svojom vstupe do Formuly 1 sľúbilo, že sa do konca roka dozvieme, akú cestu do najvyššej motoristickej triedy si zvolilo. V médiách sa špekuluje a aj očakáva, že nemecká automobilka postupne preberie rozhodujúci podiel v tíme Sauber. Možno sa tak oficiálne stane, ale zatiaľ nie.

Alfa Romeo nás upozornila dopredu, vraj si máme na utorok o 11:15 hod. nastaviť budíky. Chcú nám totiž oznámiť niečo nesmierne dôležité. Nebolo to však očakávané spojenie s Audi, ale predĺženie spolupráce s čínskym pretekárom Kuan-jü Čouom.

„S veľkým nadšením vám oznamujem, že zostávam v tíme Alfa Romeo aj v sezóne 2023. Bola to pre mňa úžasná nováčikovská sezóna a užil som si každý jej okamih. Všetci sa tešíme na to, čo nás čaká a ako obvykle, dám do toho úplne všetko. Ďakujem za vašu podporu, bolo to pre mňa potešením,“ povedal čínsky pretekár na videu zverejnenom na sociálnych sieťach stajne.

„Teším sa na pokračujúcu spoluprácu s Čouom. Od prvého dňa s tímom, na posezónnych testoch v Abú Zabí, ma ohromil svojím prístupom k práci. Vedeli sme, že je rýchly, ale spôsob, akým sa dokázal adaptovať na Formulu 1, bol pre mňa jedným z najpríjemnejších prekvapení v tejto sezóne. Je to príjemný chalan, všetci v tíme ho majú radi, ako jeho osobnosť, tak prístup. Pokorne kladie otázky a učí sa od inžinierov aj Valtteriho, je tiež inteligentný, vďaka čomu získané informácie využíva na zlepšovanie. Z týchto skúseností bude môcť čerpať aj v budúcej sezóne a som si istý, že urobí ďalší krok vpred,“ povedal šéf tímu Frédéric Vasseur.

Súvisiace články