logo F1online.sk

Júki Cunoda zostane pilotom AlphaTauri aj v sezóne 2023

Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 9. 2022

V čase vrcholiacich špekulácií okolo budúcnosti Pierra Gaslyho, taliansky celok oficiálne oznámil zotrvanie japonského pretekára Júkiho Cunodu vo Faenze aj v roku 2023.

Japonský mladík tak zostane v tíme i vo Formule 1 aj vo svojej tretej sezóne. Treba povedať, že o jeho budúcnosti sa mierne špekulovalo, ale keď došlo k predĺženiu technickej spolupráce medzi Red Bullom a Hondou aj na roky 2024 a 2025, nie je zotrvanie Cunodu veľkým prekvapením.

„Chcem sa veľmi poďakovať Red Bullu a AlphaTauri za to, že mi naďalej poskytnú príležitosť jazdiť v F1,“ uviedol Cunoda vo svojom stanovisku.

„Po tom, čo som sa minulý rok presťahoval do Talianska, sa naozaj cítim byť súčasťou tímu. Som rád, že zaň budem jazdiť aj v roku 2023. Samozrejme, sezóna 2022 ešte neskončila a pokračujeme v tvrdom boji v strede poľa, takže sa plne sústredím na čo najlepšie dokončenie tohto ročníka a potom sa budeme tešiť na budúci rok,“ dodal Cunoda.

Japonský pretekár zostáva v tíme napriek tomu, že naposledy bodoval ešte na májovej Veľkej cene Španielska. Keď však uvážime, že tím možno opustí Pierre Gasly, je zotrvanie Cunodu logické z viacerých uhlov pohľadu.

„Vždy hovorím, že jazdec potrebuje minimálne tri roky, aby sa celkom zžil s Formulou 1, takže som rád, že Júki dostane čas naplno ukázať svoj potenciál,“ povedal šéf stajne Franz Tost.

„Rád by som sa pripojil k Júkimu a takisto poďakoval Red Bullu a AlphaTauri, ale aj Honde za ich pretrvávajúcu podporu a že umožnili Júkimu zostať v tíme aj ďalší rok,“ dodal Rakúšan.

Súvisiace články