logo F1online.sk

Leclerc o odchode Binotta nič nevie: Túto špekuláciu som ani nezachytil

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 9. 2022

S domácimi pretekmi Ferrari na Monze sú vždy spojené veľké očakávania. Celé Taliansko je upreté na dianie na tomto historickom okruhu. Prísť sem po toľkých nevydarených výkonoch je však pre Scuderiu ešte ťažšie. Program tímu „ozdobili“ špekulácie o možnom konci šéfa stajne, o ktorých však pilot tímu Charles Leclerc nič nevedel.

Ferrari v poslednom období čelilo jednému veľkému sklamaniu za druhým. Výnimkou neboli ani posledné tri či štyri veľké ceny. Tím tak nedorazil na domáce podujatie v tom úplne najlepšom rozpoložení a ešte sa k tomu všetkému objavili fámy o možnom konci šéfa stajne Mattiu Binotta.

„Vo Formule 1 kolujú špekulácie neustále, zvlášť o Ferrari,“ povedal novinárom v Taliansku Charles Leclerc.

„Myslím si, že v takýchto situáciách je najdôležitejšie sa nerozptyľovať tým, čo sa rozpráva naokolo. Sme veľmi jednotní ako tím a podľa mňa v tom musíme pokračovať,“ hovorí monacký pretekár.

„Už v minulom roku sme ukázali, že dokážeme podávať skvelé výkony. Musíme pokračovať v práci a pokračovať v napredovaní týmto smerom. Všetky tieto špekulácie si treba odmyslieť, ja som túto konkrétnu ani nezachytil, a treba sa sústrediť na našu vlastnú prácu,“ dodal Leclerc.

Ten sa na tlačovej konferencii, kde sa ho na toto spytovali, stretol s dvoma ďalšími bývalými pilotmi Ferrari – Fernandom Alonsom a Sebastianom Vettelom. Tí si počas svojho dlhoročného pôsobenia taktiež zažili nejednu mediálnu fámu.

„Ja osobne som špekuláciám nevenoval príliš veľkú pozornosť,“ hovorí Alonso. „Vo Ferrari aj vo Formule 1 vo všeobecnosti platí, že musíte podávať adekvátne výkony, ak sa vám to nepodarí, dôjde k zmenám. To platí pre jazdcov, mechanikov, inžinierov a tiež šéfov tímov. Je s tým spojený veľký tlak a toto nie je žiadne charitatívne podujatie. Toto je profesionálny šport.“

„Keď jazdíte za Ferrari v Monze a v Taliansku, tak budete konfrontovaní s mediálnymi špekuláciami. Ako však povedal Fernando, špekulácie sú špekulácie. Ani ja som túto konkrétnu nepočul, ale asi je to niečo, s čím sa ako pilot Ferrari v Taliansku musíte vyrovnať. O dva týždne budeme pretekať niekde inde a už sa tým budete zaoberať menej,“ povedal Sebastian Vettel.