logo F1online.sk

Neuveriteľné, že sme porazili Ferrari, raduje sa Gasly

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 8. 2020

Pierre Gasly zažíva azda najúspešnejšie obdobie v zatiaľ nie veľmi dlhej kariére. V kvalifikácii na VC 70. výročia F1 sa mu podarilo získať skalp Alexa Albona jazdiaceho v áčkovom Red Bulle, ale aj McLarenov či dokonca oboch Ferrari. Francúza to poriadne prekvapilo.

“Ak mám byť úprimný, je to trochu na neuverenie, pretože sme vedeli, že prebojovať sa do Q3 bude náročné,” hodnotil sobotu Pierre Gasly. “Včera som sa trochu trápil s autom, necítil som sa tak skvele, ale tím počas noci spravil vynikajúce zmeny.”

“Ráno to už bolo oveľa lepšie. Nikdy by sme nečakali, že v kvalifikácii porazíme dvojicu Ferrari, McLareny a aj jeden Red Bull. Mám z toho skvelý pocit. Bola to dosť dobrá kvalifikácia,” usmieval sa Francúz, ktorého v Red Bulle nahradil práve o dve priečky nižšie štartujúci Alex Albon.

Pierrovi Gaslymu sa pred týždňom podarilo získať siedmu priečku potom, čo do pretekov vyštartoval z jedenásteho miesta. Nečaká však, že by to teraz mal mať o niečo ľahšie. “Sme tak trochu vzdialení pozícii, na ktorej by sme mali byť,” uvedomuje si šampión GP2 z roku 2016. Myslí to však v pozitívnom zmysle slova — veď Daniil Kvjat nepostúpil ani z prvej časti. V jeho prípade však zohral dôležitú úlohu fakt, že jeho najrýchlejšie kolo mu bolo zmazané potom, čo bol v Stowe príliš široký.

“Bude to úplne iné v porovnaní s minulým víkendom. Máme iné pneumatikové možnosti, strategicky to bude pomerne agresívne a zmanažovať pneumatiky zas nie ľahké. Budeme musieť tvrdo zabojovať, to som si istý. Odviedli sme dobrú robotu a naozaj dúfam, že to zopakujeme aj v nedeľu,” uviedol Gasly.

Daniil Kvjat bol na seba poriadne naštvaný. Keď sa po Q1 vrátil do boxov, päsťou si trieskal po prilbe. Neskôr novinárom prezradil, že ho zaskočil náraz vetra, a kvôli nemu sa ocitol mimo trať.

“S tým vetrom som mal veľkú smolu, poryv vetra ma v zákrute rozhodil, takže som stratil kopu času. Inak to kolo vyzeralo dobre,” komentoval kvalifikáciu Kvjat. “Myslím si, že v pretekoch vždy vieme napraviť biednu kvalifikáciu. Som presvedčený, že môžeme mať slušné preteky.”

Súvisiace články