logo F1online.sk

Monza nebude taká zlá ako Spa, znie z Mercedesu

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 9. 2022

Tím Mercedes predviedol na Veľkej cene Holandska záblesk skvelej formy. V pretekovom tempe je monopost W13 veľmi dobrý a zdá sa, že dobre zvláda prácu s tvrdšími zmesami pneumatík. Auto však má aj slabiny a okruh v Monze by ich papierovo mohol ešte zvýrazniť.

V Spa nebol Mercedes vôbec v dobrej forme a kvalifikačný výsledok pilota tímu Lewisa Hamiltona poriadne rozladil. V pretekovom tempe sa to síce zlepšilo, ale tento rýchlostný okruh Mercedesu skrátka nevyhovoval. V Zandvoorte sa karta obrátila a monopost W13 ožil. Z kľukatého Holandska sa však presúvame do Monzy preslávenej dlhými rovinkami.

Aká bude forma Mercedesu v Taliansku? Papierovo by to nemala byť žiadna sláva, ale podľa šéfa traťových inžinierov tímu Andrewa Shovlina by to nemalo byť také zlé ako v Spa.

„Aerodynamické nastavenie monopostu bude v zásade veľmi podobné ako v Belgicku. Nasadíme malé krídla, s ktorými budeme mať aj menší prítlak,“ vysvetlil Shovlin v tradičnom brífingu tímu po VC Holandska na sociálnych sieťach.

„Sme však optimistickí, že niektoré špecifické problémy, ktoré sme mali na nerovnostiach v Spa, by nás počas talianskeho víkendu nemali ovplyvniť,“ dodal Shovlin.

Monopost W13 by tak mal v Monze fungovať lepšie. Najdôležitejšou otázkou však je, ako dopadne v porovnaní s Red Bullom a Ferrari? „Myslíme si, že sa môžeme dostať do lepšieho pracovného okna. Na druhej strane Red Bull vyzerá byť veľmi efektívny.“

„Ich auto je rýchle na rovinkách a tiež v zákrutách. Naproti tomu sa zdá, že vysokorýchlostné okruhy s nízkym prítlakom zvýrazňujú naše problémy,“ hovorí Shovlin.

„Ťažko povedať úplne presne, ako na tom budeme. Pravdepodobne nie tak dobre ako v Zandvoorte, ale dúfam, že to nebude ani zďaleka také zlé ako v Spa,“ dodal.

Súvisiace články