logo F1online.sk

Cunoda ako líder AlphaTauri? Bolo by to ťažké, priznáva Júki

Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 9. 2022

Tohtoročné prestupové obdobie vo Formule 1 malo byť pokojné a len s drobnými presunmi. Prišla však jedna udalosť a po nej sa spustila hotová lavína. Tá je taká prudká, že aj tímy, ktoré neočakávali žiadne personálne zmeny, ich môžu podstúpiť. Niečo také môže postretnúť AlphaTauri.

Taliansky tím už pre budúcu sezónu potvrdil Pierra Gaslyho a čakalo sa, aký osud bude mať Júki Cunoda. V auguste sa však začali prestupové šachy a tie napokon môžu zaviesť Pierra Gaslyho do tímu Alpine. V AlphaTauri ho má nahradiť nováčik Colton Herta, čo by znamenalo jediné – roly najskúsenejšieho lídra by sa musel ujať Júki Cunoda.

Len málokto dnes povie, že japonský mladík je na niečo také pripravený. „Samozrejme, že by to bolo ťažké,“ priznáva Cunoda.

„Pierre zakaždým poskytne kvalitnú spätnú väzbu, dokonca aj vtedy, keď sa počas víkendu trápime. Naučil som sa od neho hromadu vecí. Neočakávam teda, že by som bol schopný poskytnúť spätnú väzbu jeho kvality. Snažím sa však od neho učiť čo najviac.“

„Stále je toho veľa, čo sa od neho môžem naučiť. V súčasnosti sa k tomu staviame rovnako, snažíme sa pomôcť autu napredovať ako sa len dá, aby sme dosiahli konzistentnú rýchlosť v priebehu celého súťažného víkendu,“ dodáva Júki.

V AlphaTauri ešte prednedávnom očakávali, že Gasly v tíme zotrvá, veď ho aj oficiálne potvrdili. Naopak, o Cunodovej budúcnosti sa malo rozhodnúť neskôr. Teraz však tím čelí novej situácii, hoci boss stajne Franz Tost zostal v Holandsku voči otázkam novinárov zdržanlivý.

Tost uviedol, že „v tejto chvíli“ počíta so zotrvaním súčasnej jazdeckej dvojice. Uviedol tiež, že podľa jeho názoru by bol Cunoda schopný jeho tím viesť v prípade, že „auto bude dostatočne dobré“.

Súvisiace články