logo F1online.sk

Räikkönena štve, aká je Alfa pomalá

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2020

Vyhrabať sa z problémov, v ktorých sa Alfa Romeo ocitla aj zásluhou Scuderie a jej chabej pohonnej jednotky, bude poriadna šichta. Kimiho Räikkönena to už začína hnevať. Alfe vraj chýba celková rýchlosť, hoci s nastaveniami bol celkom spokojný.

V kvalifikáciách jednoznačne Alfa Romeo prevzala žezlo najpomalšieho tímu v poli od Williamsu. Räikkönen s Giovinazzim opäť obsadili posledné dve priečky, pričom taliansky pretekár v kvalifikáciách poráža svojho skúsenejšieho kolegu v pomere už 4:1.

“Myslím, že som mal o trochu lepší pocit, ale naše časy sú proste príliš pomalé, aspoň dnes,” reaguje na sobotňajšie výsledky Kimi Räikkönen. “Pokúsime sa na tom pred zajtrajškom trochu popracovať a uvidíme, čo to prinesie. Nemáme žiadne vážne problémy, len naše časy na kolo na tom nie sú tak, ako by mali.”

“Celkový pocit z auta nie je taký zlý, ale po troške strácame všade. V rámci celého kola sa to postará o veľký rozdiel,” uvedomuje si majster sveta z roku 2007. Toho vozenie sa na chvoste určite veľmi nebaví — a boj s kolegom ho tiež ďaleko za zvyškom sveta až tak nezaujíma. “Nejaké to jedno miesto alebo dve, to je jedno. Sme proste príliš sk****** pomalí.”

Giovinazzi tak skončil o pozíciu vyššie. Na oveľa lepší výsledok nepomýšľal a postup do Q2 si ani nevedel predstaviť. “Opäť máme za sebou náročný deň, ťažkú kvalifikáciu. V mojom poslednom kole sa vietor zbláznil a v trinástej zákrute (Becketts) som spravil chybu a úplne prišiel o grip vpredu.”

“Ale inak to dnes bolo príliš ťažké na to, aby sme mohli pomýšľať na postup do Q2. Zajtra budeme štartovať z posledného radu a s týmito pneumatikami určite pôjdeme na dve zastávky. Pokúsime sa vyťažiť z toho čo najviac a získať čo najlepší výsledok,” doplnil Talian.

Súvisiace články