logo F1online.sk

Čou očakáva predĺženie spolupráce s Alfou Romeo, Bottas jeho zotrvanie podporuje

Kuan-jü Čou a Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 8. 2022

Celý prestupový kolotoč sa v súčasnosti točí okolo tímov Alpine, McLaren a Oscara Piastriho, no sú tu aj ďalšie sedačky, ktoré nemáme potvrdené pre budúcu sezónu. Je tu jedno miesto vo Williamse, nejaké špekulácie sa točia okolo stajní AlphaTauri a Haas a je tu tiež otázka budúcnosti prvého Číňana v F1 Kuan-jü Čoua.

Ten podpísal s Alfou Romeo ročnú zmluvu a predpokladalo sa, že šéf stajne Frédéric Vasseur vyčká, ako sa vyvinie situácia okolo juniora Sauberu Théa Pourchaira. Ten sa momentálne v F2 nachádza na celkovom druhom mieste, no neočakáva sa, že v budúcom roku dostane šancu v pretekárskej sedačke.

Sám Čou bol pred novinármi v Belgicku plný optimizmu. Nič teda nenaznačuje, že by sa mal s Alfou Romeo rozísť.

„Ešte nie je nič potvrdené, ale na oficiálne potvrdenie si ešte počkáme,“ prehlásil Čou na tlačovej konferencii počas VC Belgicka.

„Samozrejme, že sme o tom už začali hovoriť. V tíme sú spokojní s prácou, ktorú som v doterajšom priebehu odvádzal, hlavne po náročnom víkende v Silverstone. Som v tíme a so všetkým v ňom spokojný, dobre vychádzam aj s Fredom a Valtterim. V budúcom roku by teda nemal byť žiadny veľký problém,“ dodal Čou.

Jeho zotrvanie podporil aj tímový kolega Valtteri Bottas. Ten síce má oproti Číňanovi jasnú bodovú prevahu, ale na adresu rodáka zo Šanghaja vyslovil množstvo pochvalných komentárov.

„Bolo by pekné vedieť, kto bude v budúcom roku môj tímový kolega, ale nie je dôvod sa kvôli tomu stresovať. Myslím si, že Čou do tímu dobre zapadol a v súčasnosti nevidím dôvod, prečo by nemal pokračovať,“ povedal Bottas.

„Určite by som podporil kontinuitu v tíme, veď toto je len jeho prvý rok a v druhom určite môže urobiť dobrý krok vpred.“

„Nemyslím si však, že sa tým príliš stresuje. Chce zvládnuť tieto tri podujatia v rade, získať dobré body a potom možno príde čas, keď si s tímom sadne a prerokuje to,“ dodal Bottas.

Súvisiace články