logo F1online.skF1online.sk

Cunoda ešte svoju budúcnosť nepozná: Nemám úplne príjemný život

Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2022

Jazdecký trh v priebehu letnej prestávky priam vybuchol. Keď Sebastian Vettel oznámil koniec kariéry, spustil sa kolotoč. Nie sú to však len Alonso, Piastri, Ricciardo, Gasly, Alpine, McLaren, atď. Sú tu aj ďalšie „políčka“, ktoré bude pred štartom sezóny 2023 potrebné vyplniť. Jedno z nich sa týka druhej sedačky v tíme AlphaTauri.

Pierre Gasly bol v tíme potvrdený aj pre sezónu 2023. Odhliadnuc od kolujúcich špekulácií o jeho spojení s tímom Alpine, je tu ešte otáznik v podobe Júkiho Cunodu. Red Bull a AlphaTauri totiž v júni potvrdili „len“ Gaslyho a osud japonského mladíka zostal otvorený.

Nie však úplne. V súčasnosti mu totiž pozorovatelia dávajú dobré šance na zotrvanie vo Faenze. Jednak sa môže oprieť o podporu Hondy, ktorá svoju spoluprácu s Red Bullom predĺžila do konca roka 2025, ale pozitívne sa o ňom vyjadril aj jeho šéf Franz Tost. Ten povedal, že Cunoda má „dobrú šancu“ si svoje miesto udržať.

„Chcel by som tu, samozrejme, zostať aj v budúcom roku, ale to závisí aj od vecí, ktoré sa dejú v zákulisí,“ povedal Cunoda novinárom v Belgicku.

„Stále neviem, čo bude ďalej. Chcel by som však pokračovať v AlphaTauri. Pokiaľ ide o mňa, tak nevidím veľa dôvodov, prečo by som tu nemohol zostať,“ dodal japonský mladík.

Ten aj vo svojej druhej sezóne prehráva s tímovým kolegom Pierrom Gaslym. Vlani bola síce Francúzova prevaha výraznejšia, no aj v tomto roku je viac ako zrejmé, kto vo Faenze drží opraty. Pierre skončil v Belgicku na bodovanom deviatom mieste, kým Júki vyšiel opäť naprázdno. Ešte pred štartom víkendu však veril, že by na tom bol bodovo lepšie nebyť smoly a problémov so spoľahlivosťou.

Jeho najväčším tromfom však zrejme aj tak zostáva Honda, ktorá si, pochopiteľne, bude želať zotrvanie japonského mladíka v sedle. „K tomu sa nemôžem vyjadrovať,“ odpovedal Cunoda na otázku, či sa vyskytli nejaké komplikácie v súvislosti s Hondou alebo po komerčnej stránke. „Viem, čo je spúšťačom rokovaní o mojej budúcoročnej zmluve, ale v tejto chvíli nemôžem povedať veľa. Môžem sa sústrediť na seba a svoje výsledky. To je to, čo môžem urobiť.“

„Samozrejme, že by som chcel odpoveď poznať čo najskôr. Ak mám byť úprimný, kvôli tlaku teraz nie je môj život úplne príjemný. Mal by som väčšiu istotu, keby som tieto informácie poznal čo najskôr a mohol sa sústrediť na seba,“ dodal Cunoda.

Súvisiace články

Diskusia