logo F1online.sk

Hamilton prevzal zodpovednosť za nehodu s Alonsom, diskutovať s ním o nej však nebude

Incident medzi Fernandom Alonsom a Lewisom Hamiltonom
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2022

Úvod Veľkej ceny Belgicka poznačilo niekoľko incidentov. Tým najväčším bola kolízia medzi Lewisom Hamiltonom a Fernandom Alonsom, ktorí v danom momente bojovali o druhé miesto. Pilot Mercedesu nenechal svojmu súperovi dostatok miesta na vnútornej strane, jeho auto po kontakte vzlietlo do vzduchu a pri pristátí utrpelo terminálne poškodenia. Hamilton akceptoval vinu za tento incident.

Celú situáciu ešte osolila vysielačka Alonsa, ktorého monopost zostal relatívne bez ujmy. Španiel svojho niekdajšieho tímového kolegu poriadne vyhrešil. „To je idiot! Z vonkajšej strany mi zabuchol dvere pred nosom. Mali sme perfektný štart, ale tento chalan vie jazdiť len keď je na prvom mieste.“

Samozrejme, posudzovať niekoho podľa vysielačky vo vypätom okamihu by nebolo múdre a uvedomuje si to aj Hamilton, ktorý to chápe, no doprial si aj štipku irónie. „Nemám na to žiadnu odpoveď. Viem, aký je to pocit vo vypätom okamihu,“ odpovedal Hamilton.

„Je však pekné vedieť, čo si o mne istým spôsobom myslí. Je lepšie otvorene povedať, ako to cítite. Ako som však povedal, nebol v tom z mojej strany žiadny úmysel a beriem za to zodpovednosť. To robia dospelí ľudia,“ dodal Hamilton, ktorý podľa vlastných slov nemá v úmysle za Alonsom ísť a porozprávať sa s ním.

„Myslím, že by som to urobil, kým som nepočul, čo o mne povedal,“ prehlásil Hamilton.

Nič to však nemení na tom, že sedemnásobný šampión sa k zodpovednosti za kolíziu prihlásil. „Bola to určite moja chyba. Je to škoda, ale také je pretekanie. Dal som do toho všetko a snažil sa o predbiehací manéver z vonkajšej strany. Nenechal som tam však dostatok miesta a zaplatil za to. Nebol v tom žiadny úmysel, skrátka sa to stalo,“ povedal Hamilton.

Pozorné oko divákov si všimlo aj to, ako Alonso zdvihol ukazovák na Hamiltona, keď míňal jeho odstavený monopost.