logo F1online.sk

Massa radí Binottovi: Musí urobiť zmeny, inak na to môže doplatiť

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 8. 2022

Ferrari sa v tejto sezóne po dvoch rokoch vrátilo späť do boja o víťazstvá. Napriek rozšírenému skepticizmu sa inžinierom v Maranelle podarilo postaviť veľmi konkurencieschopný monopost. Tento úspech však rýchlo zatienili obrovské chyby, ktoré Ferrari robí prakticky na každom podujatí. Tlak na Scuderiu rastie a dlhoročný pretekár tímu Felipe Massa radí jej šéfovi, aby vykonal zmeny.

Brazílčan pritom patrí medzi veľkých zástancov švajčiarskeho rodáka ako šéfa Ferrari. Napriek tomu si myslí, že Mattia Binotto musí po nedávnych neúspechoch siahnuť po zmenách.

„Poznám ho veľmi dobre a pracovali sme spolu veľmi dlho,“ povedal Massa na margo Binotta pre Sky. „Bol motorový inžinier a neskôr sa stal šéfom celého motorového oddelenia. Keď sa stal technickým riaditeľom a neskôr aj šéfom celého tímu, už som vo Ferrari nebol. Ako inžinier je však veľmi dobrý.“

„Je to veľký profesionál. Veľmi dobre rozumie technickej stránke monopostu. A ak mám byť úprimný, tak je to tiež dobrý chlap, ako človeka ho mám veľmi rád,“ dodal Massa.

Jedným dychom však dodáva, že Binotta by nemali chyby, ktoré Ferrari v ostatnom čase urobilo, nechať chladným. V Maranelle vraj potrebujú dobre preskúmať nedávne udalosti a vyvodiť z toho dôsledky.

„Na konci dňa pochopíte, že výsledky neprichádzajú tak, ako by mali. Rozhodne z toho nemôžeme obviňovať Binotta, ale koniec koncov treba povedať, že je toho súčasťou,“ hovorí Massa.

„Určite potrebujú prijímať rozhodnutia s väčším pokojom a pochopiť, čo sa to deje, pretože mnohé strategické chyby zo začiatku sezóny sa stále opakujú. To sa nemôže stávať.“

„Mattia musí veci rýchlo zmeniť, inak na to môže doplatiť,“ dodal Massa.

Súvisiace články