logo F1online.skF1online.sk

Massa dúfa v skoré rozhodnutie v prípade Crashgate: Stojí ma to veľa peňazí

Felipe Massa
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:36

Už je to viac ako rok, čo sa Felipe Massa rozhodol pre prvé právne kroky v afére Crashgate. Brazílsky pretekár zostavil v vlani tím právnikov a pokúša sa zvrátiť výsledok sezóny 2008, alebo minimálne dosiahnuť finančné odškodnenie. Spor sa však môže ťahať veľmi dlho a Felipe priznal, že medzinárodný právnický tím nie je lacný špás.

Massu pomkli k činu vyjadrenia Bernieho Ecclestona, ktorý so svojou typickou veľkohubosťou prehlásil, že on a Max Mosley v roku 2008 vedeli o zmanipulovaní pretekov v Singapure, keď Nelson Piquet úmyselne havaroval a vďaka následnému safety caru dostal do vedenia svojho tímového kolegu Fernanda Alonsa.

Massa pred incidentom viedol preteky, ale keď vyšlo na trať bezpečnostné vozidlo, zamieril do boxov a nasledoval jeden z rozhodujúcich okamihov sezóny. Brazílčan vyrazil od mechanikov skôr a vytrhol tankovaciu hadicu. Preteky sa tým preňho v podstate skončili a v závere sezóny prehral boj o titul o jediný bod. Teraz by rád anuloval výsledky singapurských pretekov a doslova prepísal históriu.

„Prípad už prebieha štyri alebo päť mesiacov,“ povedal Massa v rozhovore pre RacingNews365.com. „Dúfam, že v mene spravodlivosti dôjde k správnemu rozuzleniu. Niečo také do športu nepatrí a ja som na to strašne doplatil.“

„Bojujeme za spravodlivosť a podľa mňa robíme správnu vec, najmä keď som sa po šestnástich rokoch dopočul, že to v skutočnosti bolo inak. Preto som dal dokopy tím právnikov z viacerých krajín. Verili, že to bolo voči mne nefér. Keď som vlani počul Bernieho slová, začal som dávať dokopy prípad a odštartoval náš boj. Analyzovali sme to z právneho hľadiska, keďže to nie je športový problém,“ vysvetlil Massa.

Ten nejde do sporu s McLarenom, Ferrari či Lewisom Hamiltonom, ale s FIA a Formulou 1. Keď však chcete vyzvať takýchto žralokov, potrebujete naozaj kvalitných právnikov. Felipe nenechal nič na náhodu a zostavil početný tím zložený z právnych špičiek niekoľkých krajín, ktoré si, ako priznal, účtujú nemalé poplatky.

„Nikdy by mi ani len nenapadlo, že sa vo svojom živote zapojím do niečoho takého. Nie je to jednoduché a tiež je to drahé. Stojí ma to veľa peňazí, takže naozaj dúfam, že sa to čoskoro uzavrie. Dlho sme čakali na spravodlivosť a ja verím, že pravda vyjde najavo,“ dodal Massa.

Súvisiace články

Diskusia