logo F1online.sk

Porsche požiadalo o registráciu ochrannej známky F1nally

Porsche, ilustračné
© Porsche News Room
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2022

Už sa nám to blíži? Porsche nás všetkých naťahuje ako „gumu na trenkách“, pritom nám je hádam už všetkým jasné, že to je len otázka času. Po tom, čo sme sa od marockého protimonopolného úradu dozvedeli o spojení Porsche a Red Bullu, sme sa od úradov dozvedeli aj to, čo na nás chystá marketingové oddelenie nemeckej automobilky.

Je to ďalšia indícia, ba dokonca potvrdenie toho, čo nás v najbližších týždňoch čaká. Už nie je žiadnym tajomstvom, že v roku 2026 plánujú do Formuly 1 vstúpiť nemecké automobilky Audi a Porsche. Pri prvom menovanom síce poznáme len čiastkové indície, avšak v prípade druhého už máme k dispozícii priam rukolapné dôkazy.

Na verejnosti si už konanie Porsche a Red Bullu (a vlastne aj Audi) vyslúžilo nálepku „najhoršie strážené tajomstvo v F1“. Nemci teraz vyslali do sveta ďalšiu „lastovičku“.

Porsche totiž na nemeckom patentovom úrade požiadalo o registráciu ochrannej známky označenej ako „F1nally“. Ide o spojenie F1 a anglického slovíčka „finally“, čo znamená „konečne“. To však nie je všetko. Ak totiž takúto žiadosť podávate, musíte tiež vyplniť, v ktorých kategóriách o ňu žiadate. Porsche uviedlo kategórie 14, 18, 25, 28, 35, 38, 41 a 42.

Kategórie 14, 18, 25 a 28 sa všetky týkajú merchandisingu. Zahŕňajú hodinky, šperky, kožené tovary, batohy, oblečenie, pokrývky hlavy, obuv a hračky. Posledná kategória zahŕňa aj videohry.

Kategórie 35, 38, 41 a 42 sa týkajú viac obchodnej stránky. Tá umožní Porsche založiť podnik pod označením „F1nally“ a vytvoriť mu k tomu zodpovedajúcu organizáciu a administratívu. Kategória 42 zahŕňa aj výskum a technologický vývoj, vrátane priemyselného výskumu a vývoja hardvéru a softvéru.

K tomu všetkému snáď ani nie je čo dodať. Najzaujímavejšia je však beztak kategória 41, ktorá zahŕňa vzdelávanie, zábavu a tiež športové a kultúrne aktivity. To je jednoznačná indícia toho, že F1nally bude športovým celkom.

Súvisiace články